1. Start
  2. ​The Turning Point

​The Turning Point

Ett stort antal porslinskulpturer ockuperar den praktfulla matsalen i Hallwylska museet den 11 juni fram till 5 juli. Det är konstnären Supawan Sihapoompichit som visar sitt verk Happy Meal. Hon ställer den högborgerliga matsalen, och den avancerade matkultur den stod för, mot en modern vardag där snabbmaten har en given plats

Ett stort antal porslinsskulpturer ockuperar den praktfulla matsalen i Hallwylska museet den 11 juni fram till 5 juli. Det är konstnären Supawan Sihapoompichit som visar sitt verk Happy Meal. Hon ställer den högborgerliga matsalen, den avancerade matkultur den stod för, mot en modern vardag där snabbmaten har en given plats..

Supawan Sihapoompichits porslinsskulpturer avspeglar med vilken hastighet vi lever våra liv idag, och vilka konsekvenser det ger. Massproducerad snabbmat lämnar sina avtryck i miljön – och i våra kroppar. Plast, papper och frigolit på gatorna; transfetter och kolesterol i våra ådror. Färdiglagade rätter påverkar också våra relationer. Om vi inte har tid att sitta ner tillsammans vid ett dukat bord, har vi då tid att verkligen tala med varandra?

I en tidigare installation av Happy Meal har verket närmast sjunkit genom golvet, som rester från ett skeppsbrott. I mötet i palatset får verket en ny innebörd; vi blickar bakåt och ser vår långa resa sedan det sena 1800-talet. Idag står vi åter inför en vändpunkt. Världen kräver en förändring av vårt sätt att leva.

Mer information, kontakta Emelie Höglund Emelie.Hoglund@lsh.se