Om oss

Hallwylska museet är ett privatpalats från sekelskiftet 1900. Huset beboddes fram till 1930 och har sedan dess varit ett statligt museum som numera ingår i myndigheten Statens historiska museer (SHM).

Besöks- och postadress:
Hamngatan 4, 111 47 Stockholm

Museets bokning och allmänna frågor:
08-402 30 99 eller bokning@hallwylskamuseet.se (måndag-fredag 08.30-11.30)

Restaurang:
08-558 075 04 eller reservations@hallwylska.com

Samlingar och föremålsbilder

Hallwylska museet är en persons vision och verk. Wilhelmina von Hallwyl (1844-1930) var en av Sveriges verkligt stora samlare av konsthantverk vid sekelskiftet 1900. Ta del av samlingen på plats i museet och online.

Foto: Hallywlska museet, Erik Lernestål, SHM.

Myndighetsuppdraget

Hallwylska museet är ett av sex museer som ingår i myndigheten Statens historiska museer. Myndigheten har till uppgift att främja kunskapen om och intresset för Sveriges historia och att bevara och utveckla det kulturarv som myndigheten förvaltar.

Hallwylska museets vänner

Välkommen att bli medlem i Hallwylska museets vänförening! Föreningens syfte är att ekonomiskt och ideellt stödja Hallwylska museets verksamhet och forskning om museet.

Foto: Hallywlska museet, Ola Myrin, SHM.

Lediga tjänster och praktik

Välkommen att söka jobb eller praktik hos oss i samband med en eftergymnasial utbildning från exempelvis högskola och universitet.

Foto: Hallywlska museet, Jens Mohr, SHM.

Håll koll på vad som händer!

Bli först med att veta vad som händer på museet.

Vi finns på sociala medier

På Facebook och Instagram publicerar vi bilder och information om våra samlingar samt om våra aktuella program och erbjudanden.

Följ oss på Instagram: @hallwylskamuseet
Följ oss på Facebook.