Dramakaraktärer Hallwylska museet.
Foto: Erik Lernestål, Hallwylska museet/SHM.
  1. Start
  2. Skola
  3. Skolprogram
  4. Skolprogram anpassad skolgång

Skolprogram anpassad skolgång

Hallwylska museet erbjuder skolprogram för anpassad skolgång. Vi använder drama som metod och kan föra in taktila inslag i visningarna för ökad koncentrations- förmåga och tillgänglighet för eleverna.

Program vi erbjuder:

Grundskolans yngre åldrar

Husan Anna berättar

Res 100 år tillbaka i tiden på Hallwylska museet! Följ med husan Anna på ett lekäventyr i museet. Anna behöver hjälp med att förbereda festmiddagen men kan inte låta bli att visa barnen runt.

Högstadiet och gymnasiet

Herrskap och tjänstefolk

Hur levde Walther och Wilhelmina von Hallwyl i sitt palats? Vilka uppgifter hade de som arbetade i huset? Följ med på en visning om herrskap och tjänstefolk.

Kontakta oss för frågor och bokning:

Telefon: 08-402 30 99 (Vardagar 8.30-11.30)
E-post: bokning@hallwylskamuseet.se

Bra att veta inför ditt besök

  • Garderob: Det är inte tillåtet att ta med jackor eller väskor in i museet. Det finns skåp i entrén till museet, där du kan låsa in dina ytterkläder.
  • Matsäck: Det är inte tillåtet med mat och dryck in i museet.
  • Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

Planera ditt besök

Tillgänglighet

Hallwylska museet har fem våningsplan, men tyvärr ingen hiss. Den enda vägen runt i museet är via trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. Vill du gå en guidad visning av huset, innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

Om tillgänglighet i museet