En guide som visar besökare runt med en ficklampa i museet.
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.
  1. Start
  2. Besök oss
  3. Guidade visningar

Guidade visningar

Vi erbjuder visningar flera gånger om dagen. Dramatiserade visningar ges säsongsvis. Du kan även boka en privat gruppvisning när det passar dig.

Palatsvisningar på svenska

Följ med på en guidad visning av Hallwylska museet, där sekelskiftet 1900 står i fokus. Ta del av husets historia och samlingarna. Låt oss berätta om familjen von Hallwyl och tjänstefolket i huset. Under visningen besöker vi museets fem våningar. Vid besök på egen hand utan visning kan du ta del av två av museets våningar.

Visningen är cirka 50 minuter och vi tar emot ett begränsat antal besökare till varje visning. Förköp av biljetter är möjligt tills museet öppnar för dagen, därefter säljs biljetter endast på museet i mån av plats. Efter visningen finns det möjlighet att utforska två av våningarna i museet på egen hand.

Visningstider sommaren 2024 (1 juli-18 augusti)

  • Palatsvisningar på svenska tisdag-söndag klockan 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 och 16.30
  • Familjevisning tisdag-söndag klockan 13.00
  • Utställningsvisning klockan 14.30 på torsdagar

Pris och bokning

Vuxna: 170 kronor
Unga till och med 18 år: fri entré

Biljetter på vardagar

Förköp av biljetter till visningar är möjlig via Tickster, men vi säljer även minst fem biljetter till varje visning på plats samma dag. För garanterad plats rekommenderar vi förköp. Efter visningen finns det möjlighet att utforska två av våningarna i museet på egen hand.

Biljetter på helger

Förköp till visningar på helgen är möjligt för hälften av visningarna och köps på Tickster. Till resterande delen av visningarna köps biljetter endast på plats i museet. Förköp till visningar är möjligt fram tills att museet öppnar.

Museum tour in English

Join us on a guided tour of the Hallwyl Museum, where the turn of the 20th century is in focus. Learn about the history of the house and the collections. Let us tell you about the von Hallwyl family and the servants in the house.

The tour is approximately 50 minutes, and we welcome a limited number of visitors for each tour. After the guided tour, there is an opportunity to explore two of the museum's floors on your own.

Date and time summer 2024 (July 1 - August 18)

Every Tuesday-Sunday 12.00 and 14.00.

Price and booking

Tickets cost SEK 170 for adults.

Free of charge fo children up to 18 years old. Pre-purchase of tickets is possible until the museum opens. After the guided tour, there is an opportunity to explore two of the museum's floors in your own pace.

Purchase your tickets via Tickster

Tillgänglighet – museet saknar hiss

Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. Vill du gå en guidad visning av huset, innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

Om tillgängligheten i palatset

Guide från Hallwylska museet föreläser i park utomhus
Foto: Helena Bonnevier, Hallwylska museet/SHM.

Stadsvandring - "Bekantskap sökes…"

Sekelskiftets växande städer erbjöd en möjlighet att vara anonym i folkvimlet, omgiven av främlingar. På de offentliga toaletternas väggar kunde män söka kontakt med andra män för förbjudna sexuella möten. Vi kan genom dokumenterat klotter spåra denna historia.

Följ med på en vandring i kvarteren runt Hallwylska palatset där vi berättar om dessa anonyma kontaktytor och hur de användes i en tid då samkönade relationer var olagliga.

Om stadsvandringen och biljettbokning

Museipedagog syns i en mobilskärm med hon visar runt på museet.
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.

Digital palatsvisning on demand

Om du inte kan besöka oss, kan vi besöka dig! Vi erbjuder en digital visning av museet som du kan se när du vill. Du behöver en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling för att titta på visningen. Visningen sänds via programmet Zoom on demand. Du köper biljett via Tickster och får en länk med bokningsbekräftelsen.

Pris och bokning

Biljetter kostar 50 kronor och förköps på Tickster.

Boka biljett på Tickster

Husan Anna visar runt en grupp med barn.
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.

Dramatiserade visningar

En dramatiserad visning är en visningsaktivitet där museet levandegörs genom teater. Karaktärerna är baserade på verkliga personer som har levt och arbetat i huset, och manus vilar på detaljer och händelser som bevarats i vårt arkivmaterial.

Pris och bokning

Vuxen: 200 kronor. Priset inkluderar inträde till museet.
Barn: 80 kronor. Priset inkluderar inträde till museet.

Visningarna erbjuds säsongsvis och bokas på Tickster.

Praktisk information inför ditt besök

  • Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.
  • Matsäck: Det är inte tillåtet med mat och dryck in i museet. Hallwylska restaurang finns på innergården till museet och serverar mat.
  • Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

Planera ditt besök

Guidade visningar för grupper

Grupper är välkomna att boka visningar på museet eller digitalt, både dag- och kvällstid och de dagar då museet är stängt.

Kommunikationsbild: Hallwylska Museet. Felicia Säfvenberg.
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.