Konceptbild för barnaktiviteter på Hallwyl.
Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet/SHM.
  1. Start
  2. Besök oss
  3. Barn och familj

Barn och familj

Besök Hallwylska museet med barnen! Vi erbjuder regelbundet visningar och skapande program för hela familjen. Under skolloven bjuder vi in till roliga aktiviteter för alla åldrar.

Praktisk information inför besöket

Väskor och förvaring

Du kan låsa in ryggsäckar och ytterkläder i förvaringsskåp som finns i anslutning till entrén på museet, inga mynt behövs.

Matsäck

Det är tyvärr inte möjligt att ta med mat och dryck in i museet. I anslutning till museet finns Hallwylska museets restaurang, vi hänvisar dig dit för mat och dryck.

Besök restaurangen

Barnvagnar och skötrum

Det är inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg. Skötbord finns utanför museets toaletter.

Kommunikationsbild: Hallwylska Museet - Barnvisning
Foto: Hallwylska museet, Ola Myrin/SHM.

Familjevisningar

Vi erbjuder kontinuerligt visningar för familjer där ni får följ med på en upptäcktsfärd hemma hos Walther och Wilhelmina von Hallwyl och deras tjänstefolk. Hur var det att bo och arbeta i Stockholms modernaste hus för 100 år sedan, och hur gick det till när barnbarnen kom på besök? Hur förväntades man uppföra sig? Var fick man leka, och med vem? Visningen riktar sig till barn med medföljande vuxen/vuxna.

Rekommenderad ålder är 6-9 år.

Boka familjevisning på Tickster

Dramatiserade visningar

En dramavisning är en visningsaktivitet där museet levandegörs med teater. De flesta av karaktärerna som gestaltas i våra dramavisningar är baserade på verkliga personer som har levt och arbetat i huset. Dramavisningarna erbjuds säsongsvis.

Boka dramatiserad visning på Tickster

Lekrum

Besök vårt lekrum som är rustat med kök, matsal och rökrum, redo att intas av herrskap och tjänstefolk i mindre storlek.

Kommunikationsbild: Hallwylska Museet - Lekrummet

Audioguide för barn och familj

Hur levde Wilhelmina och Walther von Hallwyl, Sverige rikaste par, för hundra år sedan? Audioguiden för barn är gratis och rekommenderas från 6 år men passar både stora och små.

Kommunikationsbild: Hallwylska Museet - Audioguide

Praktisk information inför ditt besök

  • Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.
  • Matsäck: Det är inte tillåtet med mat och dryck in i museet. Hallwylska restaurang finns på innergården till museet och serverar mat.
  • Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

Planera ditt besök

Håll koll på museets familjeaktiviteter!

Kommunikationsbild: Hallwylska Museet - Snigeljakten