1. Startsida
  2. Besök oss
  3. Priser och biljetter

Priser och biljetter

Entrébiljetten gäller för två av fem våningar i museet inklusive alla utställningar under en dag. För visning och program tillkommer kostnad. Vi har fri entré för barn och ungdomar till och med 18 år.

Entrébiljetter

  • Vuxen: 120 kronor (gäller även pensionärer och studenter)
  • Barn och ungdomar till och med 18 år: Fri entré

För visning och program tillkommer kostnad.

Årskort

Köp ett årskort för 450 kronor som gäller för alla våra systermuseer inom Statens historiska museer. Det går för tillfället inte att köpa årskortet online.

Om det stora historiekortet

Biljett till visningar

Vuxen: 170 kronor
Barn och ungdomar upp till 18 år: kostnadsfritt

Du kan dagligen gå på våra visningar när museet har öppet. Under den guidade visningen får du besöka huset fem våningar. Vi erbjuder allmänna palatsvisningar och möjligheten att boka privata gruppvisningar. Vi erbjuder även visningar på engelska och ibland dramatiserade visningar.

Se alla våra visningar och priser

Dramavisningar

Vuxen: 200 kronor
Barn: 80 kronor

Med hjälp av kostymer, repliker och stor inlevelse tar museipedagogerna med besökarna på spännande tidsresor. Ett perfekt alternativ till en guidad tur för den som vill ha en annan sorts museiupplevelse.

Biljett till program och föreläsningar

Vi erbjuder program och föreläsningar året om. Alla våra program och föreläsningar bokas via Tickster och varierar i kostnad.

Boka biljett på Tickster

Biljett stadsvandring

Vid vissa tillfällen erbjuder vi även stadsvandringar med olika teman. Alla våra stadsvandringar bokas på Tickster.

Palatsvisning – On demand

Vi erbjuder en digital visning av museet som du kan se när du vill. Visningen kostar 50 kronor.

Boka visning On demand

Praktisk information inför ditt besök

  • Garderob: Det är inte tillåtet att ta med jackor eller väskor in i museet. Det finns skåp i entrén till museet, där du kan låsa in dina ytterkläder.
  • Matsäck: Det är inte tillåtet med mat och dryck in i museet. Hallwylska restaurang finns på innergården till museet och serverar mat.
  • Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.