Bild på fram- och baksida av årskortet.
  1. Startsida
  2. Besök oss
  3. Köp årskort – fri entré till sju museer!

Köp årskort – fri entré till sju museer!

Gå kostnadsfritt på Hallwylska museet under ett år och även till våra sex systermuseer. Med årskortet får du fritt inträde till alla våra permanenta och tillfälliga utställningar och kan gå hur många gånger du vill under ett år.

Pris årskort

Årskortet kostar 450 kronor.

Besök våra systermuseum med kortet

Årskortet gäller för alla museer som ingår i Statens historiska museer. Kortet kan köpas på plats i museernas entréer/butiker från vecka 51 2022. Det går inte att köpa årskortet online för tillfället.

Livrustkammaren

Praktfulla, vackra dräkter och glittrande vagnar berättar om sagolika kröningar, bröllop och begravningar vid det svenska hovet. Upptäck ett av Sveriges äldsta museer i Gamla stan i centrala Stockholm.

Foto: Jens Mohr, Livrustkammaren/SHM.

Historiska museet

Upplev dramatiska livsöden, maktkamper, kärlek, fest och vardag från istid till nutid. Utforska Sveriges historia tillsammans med oss.

Foto: Jens Mohr, Historiska museet/SHM.

Skoklosters slott

Besök ett av världens främsta barockslott i naturskön miljö vid Mälarens strand, nära Arlanda! Slottet är från den svenska stormaktstiden, 1600-talet och är det största privatpalats som byggts i Sverige. Här finns magnifikt konsthantverk, spännande måleri och en stor rustkammare.

Foto: Jens Mohr, Skoklosters slott/SHM.

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet

Museet är en plats för ekonomiskt lärande för alla som är nyfikna på ekonomins roll historiskt och i dag. Ekonomiska museets utställningslokaler har stängt under 2023, men du kan se Everlövsskatten och delta i program. Museet bygger permanenta utställningar som är planerade att öppna våren 2024.

Foto: Jens Mohr, Ekonomiska museet/SHM.

Tumba bruksmuseum

Museet berättar om Sveriges sedelhistoria och om de människor som levt och arbetat på Tumba pappersbruk. Svenskt sedelpapper har tillverkats i Tumba bruk, strax söder om Stockholm, sedan 1755. Museet kommer att ha fri entré för alla under 2023.

Foto: Erik Lernestål, Tumba bruksmuseum/SHM.

Sveriges museum om Förintelsen

Museet ska bevara och föra vidare minnet av Förintelsen med koppling till Sverige. Museet kommer att öppna en utställning sommaren 2023 i Glashuset på Torsgatan 19 i Stockholm. Det kommer att vara fri entré för alla under 2023.

Foto: Ola Myrin, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Håll koll på vad som händer!

Bli först med att veta vad som händer på museet.