En av karaktärerna i museets juldrama som pyntar en julgran och en annan karaktär som håller i en bricka med lussebullar.
Foto: Rickard L Eriksson.
  1. Start
  2. Om oss
  3. Juldrama

Jul i palatset

Hur firades julen vid sekelskiftet på Hamngatan 4 i Stockholm? Vad åt man, vilka traditioner fanns över julhelgerna? Upplev hur julen firats i palatset genom våra dramatiserade visningar som vi erbjuder årligen från slutet av november och fram till trettondagshelgen.

Julen står för dörren och huset formligen sjuder av förberedelser. Det är fullt upp, och Anna tappar helt tidsorienteringen när hon springer med julkakan till serveringsrummet, med den hårt pressade amanuensen i hälarna. Ändå kan de inte låta bli att berätta om julen, firandet och familjen.

I juldramat som framförts i över 20 år medverkar museets egen personal och berättar i teaterform om julförberedelserna i huset och hur familjen von Hallwyl firade jul för drygt 100 år sedan. Du får följa husan Anna och de andra som faktiskt en gång arbetade i hushållet. Här serveras teater för hela familjen om julens bestyr.

Jul i palatset 2023

25 november – 7 januari. Biljettsläpp på Tickster måndag 11 september.

Trailer med stämningsfull julmusik där man får se glimtar av karaktärerna i juldramat.

Foto och video: Rickard L Eriksson.

Pris juldrama

Vuxen: 200 kronor
Barn: 80 kronor

Dramavisningen ”Jul i palatset ” rekommenderas från 9 år. 

Få uppdatering om biljettsläpp!

Bli först med att veta när juldramabiljetterna släpps och ta del av andra erbjudanden.

Hallwyl jul 2019