hallwylska-museet-salongen
Foto: Erik Lernestål, Hallwylska museet/SHM (CC BY).

Lokaluthyrning

I särskilda fall då museet är stängt för besökare finns möjlighet att hyra rum i museet. Rummen hyrs ut som de ser ut och det är inte möjligt att röra något eller ändra på inredningen. Det är inte tillåtet att ha mat eller dryck i museet och inte heller tung utrustning på golven.

Fotografera och filma

Det är möjligt att hyra museet för professionella fotograferingar och filminspelningar. Privatpersoner är även välkomna att fotografera i museet så länge det inte stör andra besökare.

Hallwylska-museet-bakom-kulisserna
Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet/SHM (CC BY).

Våra lokaler

I paradvåningen finns bland annat en matsal, salonger, rökrum, vapenrum, biljardrum och porslinsrum. Rummen hyrs ut som de ser ut och det är inte möjligt att röra något eller ändra på inredningen.

Vardagssalongen sett från övre vestibulen.
Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet/SHM (CC BY).

Mat och dryck i restaurangen

Det är inte tillåtet att äta eller dricka i museet, men ni är varmt välkomna att kontakta Hallwylska restaurang som finns på museets innergård. Restaurang drivs av en extern restauratör och vi hänvisar alla frågor om mat- och dryckesfrågor dit.

restaurang
Foto: Hallwylska museets restaurang

Priser för uthyrning

  • Kostnad per timme: 2000 kronor, alternativt heldag 8000-10 000 kronor beroende på lokalen. Exklusive kostnad för värd och väktare beroende på när på dygnet lokalen hyrs.
  • Kostnad för värd dagtid: 400 kronor per timme.
  • Kostnad för värd och väktare kvällstid: 400 kronor per timme och väktare 695 kronor per timme.

Skicka en bokningsförfrågan

Du behöver fylla i allt som är markerat med *.

Jag har tagit del av Statens historiska museers policy för behandling av personuppgifter och samtycker till att mina kontaktuppgifter samlas in och sparas i enlighet med dataskyddsförordningen.

Tekniska problem formulär

Har du problem att skicka din förfrågan eller inte fått svar inom 24 timmar kan du mejla bokning@hallwylskamuseet.se.