Husan Anna visar elever runt i museet.
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.
 1. Startsida
 2. Skola
 3. Skolprogram
 4. Skolprogram lågstadiet

Skolprogram lågstadiet

Elever i årskurs 1-3 får gå visningar där vi kopplar dåtid med nutid och berör ämnen som kulturhistoria, socialhistoria, ekonomisk historia och idéhistoria.

Pris

 • Skolvisningar på plats: 900 kronor
 • Dramavisningar för skola: 1 800 kronor
På plats

På besök i mormors palats

Följ med på en upptäcksfärd hemma hos Walther och Wilhelmina von Hallwyl och deras tjänstefolk. Hur var det att bo och arbeta i Stockholms modernaste hus för 100 år sedan, och hur gick det till när barnbarnen kom på besök? Hur förväntades man uppföra sig?

Var fick man leka, och med vem? Vi tittar på palatset med barnens ögon! Konkretiserade mål enligt läroplanen: Historia: I programmet arbetar eleverna med att jämföra egna livsvillkor med livsvillkor i andra miljöer och olika tider.

Kopplat till läroplanen

Svenska

Eleverna tränar på att lyssna och återberätta i olika samtalssituationer.

Boka visning

På plats

Möt Hallwylska museet – allmän husvisning

Följ med på en visning av Hallwylska museet. Eleverna får se hela huset och får en introduktion till rummen och dess funktioner samt en allmän introduktion till de personer som verkat i huset. Konkretiserade mål enligt läroplanen: Historia: I programmet arbetar eleverna med att jämföra egna livsvillkor med livsvillkor i andra miljöer och olika tider.

Kopplat till läroplanen

Svenska

Eleverna tränar på att lyssna och återberätta i olika samtalssituationer.

Boka visning

På plats

Husan Anna berättar – dramavisning

Res 100 år tillbaka i tiden på Hallwylska museet! Följ med husan Anna på ett lekäventyr i museet. Anna behöver hjälp med att förbereda festmiddagen men kan inte låta bli att visa barnen runt. Konkretiserade mål enligt läroplanen: Historia: I programmet arbetar eleverna med att jämföra egna livsvillkor med livsvillkor i andra miljöer och olika tider.

Kopplat till läroplanen

Svenska: Eleverna tränar på att lyssna och återberätta i olika samtalssituationer.

Boka visning

På plats

Husan Anna på vift i framtiden

Ett dramatiserat lekäventyr där ni får träffa husan Anna som rest till framtiden på uppdrag av Wilhelmina von Hallwyl. Blev huset ett museum enligt hennes önskemål? Och hur är det att leva i framtiden? Hjälp Anna måla upp bilden av framtidens levnadssätt.

Skicka en bokningsförfrågan

Du behöver fylla i allt som är markerat med *.

Skicka en bokningsförfrågan

Du kan välja mellan visningar som sker på plats på museet eller digitala visningar som strömmas. Väl enbart en typ av visning.

Du behöver fylla i allt som är markerat med *.

  Uppgifter om skolan

   Jag har tagit del av Statens historiska museers policy för behandling av personuppgifter och samtycker till att mina kontaktuppgifter samlas in och sparas i enlighet med dataskyddsförordningen.

   Tekniska problem formulär

   Har du problem att skicka din förfrågan eller inte fått svar inom 24 timmar kan du mejla bokning@hallwylskamuseet.se.

   Nyhetsbrev för skola