1. Start
  2. Sportlovskul i Hallwylska museet - en tidsresa 100 år tillbaka i tiden

Sportlovskul i Hallwylska museet - en tidsresa 100 år tillbaka i tiden

En tidsresa 100 år tillbaka i tiden med konst som tema inbjuds alla barn till Hallwylska museet. Betjänten Eskil är vägvisare och under rundturen i palatset träffar vi på konstnärer som arbetade för grevinnan Hallwyl. Vi möter bl a konstnären Julius Kronberg som har målat både familjeporträtt och en del tak i huset. En annan är en av greveparets döttrar, Ellen, som gjorde skulpturer.

Museet, mitt i centrala Stockholm, bjuder in alla barn på en tidsresa 100 år tillbaka i tiden. Betjänten Eskil är vägvisare och under rundturen i palatset träffar vi på konstnärer som arbetade för grevinnan Wilhelmina von Hallwyl. Vi möter bl a konstnären Julius Kronberg som har målat både familjeporträtt och en del takmålningar i huset. En annan är en av greveparets döttrar, Ellen Roosval, som gjorde skulpturer.

En tidsresa med konst
Tillsammans med dem upptäcker vi konsten och passar på att själva skapa. Vad sägs om att skapa levande skulpturer med konstnären Ellen Roosval!
Vi startar på tisdag, 26 februari och har två tidsresor varje dag, kl 13.00 och 14.00, fram till fredag den 1 mars. Barn har fri entré till turen, vuxna betalar 120 kr.
Obs begränsat antal - var ute i tid! Förhandsboka på bokninghallwyl@lsh.se  eller ring 08 402 30 99, vardagar 8.30-11.30

Sportlovskul i Hallwylska museet - en tidsresa 100 år tillbaka i tiden