1. Start
  2. SOMMARMUSIK 2014 PÅ HALLWYLSKA MUSEETS VACKRA INNERGÅRD - LEDS AV PRISTAGARE

SOMMARMUSIK 2014 PÅ HALLWYLSKA MUSEETS VACKRA INNERGÅRD - LEDS AV PRISTAGARE

I dagarna tilldelades Rimma Gotskosik Bernadotte Art Awards pris inom kategorin musik. Violinisten och kapellmästaren Rimma är ledare för Stockholms Nya Operettensemble. Den står för sommarens stora och extra varierade musikutbudet på gården till Hallwylska museet med musikaliska luncher, praktfull blåsmusik, familjeopera, klassiska pärlor från operettens värld och en föreställning om Edit Piaf.

I dagarna tilldelades Rimma Gotskosik Bernadotte Art Awards pris inom kategorin musik.  Violinisten och kapellmästaren Rimma är ledare för Stockholms Nya Operettensemble. Den står  för sommarens stora och extra varierade musikutbudet på gården till Hallwylska museet med musikaliska luncher, praktfull blåsmusik, familjeopera, klassiska pärlor från operettens värld och en föreställning om Edit Piaf.

Musikaliska luncher med Pontus catering
Säsongen på den vackra innergården inleds med något helt nytt – musikaliska luncher i samarbete med Pontus Catering. Tre torsdagar i juni får lunchgästerna lyssna till allt från klassiska pärlor, musikal, wienermusik, operett och filmmusik till evergreens och jazz med violinisten Rimma Gotskosik och pianisten Carina E. Nilsson.

Piaf – Sången som liv
Det är mer än 50 år sedan Edit Piaf dog och fortfarande fascineras vi av hennes levnadsöde och musik. Historien om Edith Piafs liv – från ett gatans barn till världsartist – vävs samman med hennes mest älskade sånger, på franska och svenska. Föreställningen som baseras på författaren Ulla Lundqvists roman Piaf-Sången som liv ges vid tre tillfällen i slutet av juli.

Hans och Gretas operaäventyr och Vita hästen
I mitten av augusti, under Stockholms kulturfestival, ges  Hans och Gretas operaäventyr, en fartfylld familjeföreställning med sånger ur bl a Trollflöjten, Madame Butterfly, Hoffmans äventyr och, förstås, operan Hans och Greta.  Allt med en nyskriven svensk talad dialog och spännande handling.

På kvällarna i samma vecka förvandlas gården till Värdshuset Vita Hästen. Där bjuder Josepha och hennes tillbedjande överkypare Leopold och deras charmerande gäster på pärlor från operettens och den klassiska musikalens värld.Rimma Gotskosik, pristagare  Bernadotte Art Awards
Rimma Gotskosik, Stockholms Nya Operettensembles  ledare är en av fem pristagare. Priset instiftades i samband med den framlidne Sigvard Bernadottes 75-årsdag. Pristagarna i olika konstärliga genre erhöll sina priser vid en pampig gala på Grand Hotel i Stockholm i närvaro av bl a kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia, representanter för regeringen. I år deltog även Farah  Diba Pahlavi, fd drotting i Iran  med sitt barnbarn prinsessan Noor.
 Rimma Gotskosik, född i Sovjetunionen, men är sedan 1979 bosatt i Sverige. Hon har en gedigen utbildning som soloviolinist och även utmärkelser från det gamla hemlandet. I Sverige har hon diplom från Kungliga Musikhögskolan och har spelat i Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonin. Under nästan två decennier var Rimma anställd som konsertmästare vid Oscarsteatern i Stockholm.

För mer information om föreställningarna se www.hallwylskamuseet.se