1. Start
  2. ​Snacka i eget bo! Talkshow med Staffan Bengtsson och gäster 4/3

​Snacka i eget bo! Talkshow med Staffan Bengtsson och gäster 4/3

För närvarande visas i Hallwylska museet utställningen "12 gökungar. Ingen dussinsamling"som Staffan Bengtson har producerat i samarbete med samlare runt om i Sverige. Den 4 mars ges en talkshow med Staffan och salongsgästerna, Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld och Lotta Kühlhorn, grafisk formgivare, illustratör och författare.

För närvarande visas utställningen 12 gökungar. Ingen dussinsamling som Staffan Bengtson har producerat i samarbete med samlare runt om i Sverige. Den 4 mars ges en talkshow med Staffan och salongsgästerna, Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld och Lotta Kühlhorn, grafisk formgivare, illustratör och författare.

Vad rör sig i huvudet på en samlare? När tar samlingen över och finns det något sådant som en komplett samling?

När och var
onsdag 4/3 kl 17.30 med Martina Bonnier och Lotta Kühlhorn
i Stora salongen i Hallwylska museet Hamngatan 4
Entré 150 kr

Staffan Bengtsson, som ställer ut ett antal stolar, är känd som författare, TV-producent och programledare, från bl.a. Bästa formen och K-märkt på SVT, och för närvarande chefredaktör för Magasinet Bruno. Han har även erfarenhet som utställningskommissarie från utställningen IKEA på Liljevalchs konsthall år 2009. Sommaren 2013 gjorde han den uppmärksammade designutställningen ETT TVÅ TRÄ på Artipelag.

Martina Bonnier,chefredaktör och modechef för Damernas värld och DV mode ställer ut väskor och skor i Damernas salong.  Författare till böcker som Fashionista (2008) och Obsession (2011), passionerade böcker om pret-a-porter, haute couture och allt annat som rör modevärlden. Vinterns bok Martinas modevärld är ett slags resa genom hennes egen garderob. Dit hör stövlar.

Lotta Kühlhorn är grafisk formgivare, illustratör och författare visar framförallt klänningar från 50, 60-tal i vapenrummet. Lotta  har arbetat med alla. Coop. IKEA. Dramaten. NK. Tidningen VI. Systembolaget. Albert Bonniers Förlag. Och några hundra till. Hennes grafiska särmärke är elementärt: färg och form. Inte sällan med ett öga i backspegeln, gärna åt 1960-talets mönsterrika ideal

12 gökungar. Ingen dussinsamling!

Fotograf: Kristian Pohl
Utställningens producent Staffan Bengtsson vid den öppna spisen i Stora salongen med konstnären och arkitekten Carouschka Streijfferts pinnar. Carouschka samlar på pinnar som hon sedan bearbetar i olika konstnärliga sammanhang.

12 gökungar. Ingen dussinsamling!

Fotograf: Kristian Pohl
Ur Ulrica Hydman Valliens docksamling. Hon har samlat på dockor sedan urminnes tider. Lägg märke till den torkade huggormen! Ormar förekommer ofta på Ulrikas alster.

12 gökungar. Ingen dussinsamling!

Fotograf: Kristian Pohl
Ulrica Hydman Vallien har samlat dockor sedan urminnes tider. Konservator Ann-Cathrin Rothlind tar här hand om dem i museets "karantän" inför utställningen

12 gökungar. Ingen dussinsamling!

Fotograf: Kristian Pohl
Väska från Louis Vuitton, skor i ponnyskinn av Tom Ford.Damernas världs chefredaktör och modechef Martina Bonnier är en av utställningens 12 samlare.

12 gökungar. Ingen dussinsamling!

Fotograf: Kristian Pohl
Ur Martina Bonniers samling av skor, dessa från Tod`s, här på spiselhällen i Lilla salongen, Damernas världs chefredaktör och modechef Martina Bonnier är en av utställningens 12 samlare.

12 gökungar. Ingen dussinsamling!

Fotograf: Kristian Pohl
Skor från Jimmy Choo, ur Martina Bonniers samling i Lilla salongen. Damernas världs chefredaktör och modechef Martina Bonnier är en av utställningens 12 samlare.