1. Start
  2. Skräckslagna stockholmare på sociala medier!

Skräckslagna stockholmare på sociala medier!

Kända och okända stockholmare som läst barns skräck- och spökhistorier, tar nu skräck-selfisar som de lägger ut på Instagram under hashtaggen #skrackselfie. Berättarministeriet och Hallwylska museet startar under höstlovet ett hårresande skräck- och skrocksamarbete där barn skriver egna spökhistorier. Skräckselfisarna är ett sätt att visa sitt engagemang i barns skrivande.

Kända och okända stockholmare som läst barns skräck- och spökhistorier, tar nu skräck-selfisar som de lägger ut på Instagram under hashtaggen #skrackselfie

Berättarministeriet och Hallwylska museet startar under höstlovet ett hårresande skräck- och skrocksamarbete, där barnen går på spökdramavisning i Hallwylska museets svindlande gångar och skriver sina läskigaste berättelser i de skräckdekorerade skrivarverkstäderna i Husby och Södertälje.

Skräckselfisarna är ett sätt att visa sitt engagemang i barns skrivande. Bland dem som tagit en skräckselfie är Özz Nujen, Annika Jankell, Fredrik Strage, Annika Lantz, Blossom Tainton, Unni Drougge, Jan Johansen och många fler. Dessa kommer att läggas ut på Instagram från och med idag, onsdag 22 oktober, fram till höstlovets slut 2 november.

Följ dessa via kontona @berattarministeriet och @hallwyllskamuseet på Instagram och hasthaggen #skrackselfie

Berättarministeriet och Hallwylska museet utmanar nu alla andra att också ta en bild på sig själv när man ser som mest rädd ut, lägga ut den på Instagram och Facebook och utmana andra, som arbetskollegor, släkt och vänner att göra samma sak under hashtaggen #skrackselfie. Texten som bifogas bilden kan se ut så här:

Så här rädd blir jag när jag läser en riktigt läskig spökhistoria! Hur rädd blir du? Dela din bästa #skrackselfie och stöd barns skrivande! Under höstlovet skriver barnen på @berattarministeriet spökhistorier i samarbete med @hallwylskamuseet

Mer info om #skrackselfie och temat "Skräck och Skrock" hittar du på Berättarministeriets och Hallwylska museets hemsidor:

www.berattarministeriet.se
Presskontakt: Colette van Luik.
Tfn 073 682 31 18. Mail: colette@berattarministeriet.sewww.hallwylskamuseet.se/skrackoch skrock
Presskontakt: Margareta Berglund Hamngren
Tfn 08 402 30 15. Mail: press@lsh.se

Skräckslagna stockholmare på sociala medier!