1. Start
  2. ​Servering på en av citys vackraste innergårdar – Hallwylska museet på Hamngatan 4

​Servering på en av citys vackraste innergårdar – Hallwylska museet på Hamngatan 4

- Äntligen, det är en dröm som nu går i uppfyllelse. Nu kan våra besökare äta lunch, ta en kopp kaffe eller ett glas vin i samband med besöket i museet, säger Heli Haapasalo, museichef vid Hallwylska museet. - För många är ett kafébesök en naturlig del av museibesöket och vår gård är helt unik mitt i stan. En del som kommer hit tycker sig ha hamnat i Venedig med den venetianska exteriören.

- Äntligen, det är en dröm som nu går i uppfyllelse. Nu kan våra besökare äta lunch, ta en kopp kaffe eller ett glas vin i samband med besöket i museet, säger Heli Haapasalo, museichef vid Hallwylska museet.
- För många är ett kafébesök en naturlig del av museibesöket och vår gård är helt unik mitt i stan. En del som kommer hit tycker sig ha hamnat i Venedig med den venetianska exteriören.

- För vår del har vi ett ställe i Paris för ögonen. En stämningsfull plats, lugn och trivsam med en härlig atmosfär – som denna fantastiska innergård. Vi prövar oss fram med ett begränsat men kvalitativt utbud av smårätter, säger Robert Hållstrand, som idag bl a driver Rose, en nattklubb på Hamngatan 2, som snabbt gjort sig känd för att vara kändisarnas favoritkrog. Den 28 maj kl 10 slår vi upp portarna. Den 28 maj kl 10 slår vi upp portarna. Vi har öppet från 10 på förmiddagen till 2 på natten alla dagar i veckan. 

Serveringen börjar redan på gatan med ett antal bord, vid ingången till det vackra valvet som leder in till innergården. Gården med serveringen får olika ”skepnader” under skilda delar av dygnet. Under dagtid nu i sommar är det ett utmärkt ställe för turister, i alla åldrar från när och fjärran, med möjlighet att slå sig ner i anknytning till museibesöket. Därför har museet utökat sina öppettider under juli och augusti, från onsdag öppet från 10 till 19. Den exotiska platsen med det centrala läget mitt i stan lockar förhoppningsvis en bred stockholmspublik.

Servering på en av citys vackraste innergårdar - Hallwylska museet på Hamngatan 4

Fotograf: Erik Lernestål
Serveringen börjar redan på gatan med ett antal bord, vid ingången till det vackra valvet som leder in till innergården. Gården med serveringen får olika ”skepnader” under skilda delar av dygnet. Vi har öppet från 10 på förmiddagen till 2 på natten alla dagar i veckan. , berättar Robert Hållstrand som står för serveringen