1. Start
  2. Publiktryck på populär utställning – längre öppettider under veckosluten

Publiktryck på populär utställning – längre öppettider under veckosluten

Utställningen Dräkter från Downton, herrskap och tjänstefolk i fakta och fiktion är en riktig publiksuccé. Köerna har under veckosluten varit långa och sträckt sig långt ut på Hamngatan. Därför har museet nu beslutat om längre öppettider under veckosluten, öppnar en timme tidigare och stänger en timme senare.

Utställningen Dräkter från Downton, herrskap och tjänstefolk i fakta och fiktion är en riktig publiksuccé. Köerna har framförallt under veckosluten varit långa och sträckt sig långt ut på Hamngatan. Därför har museet nu beslutat att ha längre öppettider under veckosluten, öppnar en timme tidigare och stänger en timme senare.

- Vi är verkligen alldeles överväldigande över det stora intresset för utställningen, säger museichef Heli Haapasalo. Det är inte roligt att se att våra besökare får vänta i köer in till utställningen. Detta är ett sätt att förhoppningsvis minska på köerna.  1995 visade vi dräkter från serien Huset Eliot. Den var också en stor publikframgång, men inte närmelsevis som denna .

Utställningen Dräkter från Downton, herrskap och tjänstefolk visas fram till 6 januari.

I februari 2013 öppnar Hallwylska museet utställningen UNDER  YTAN - om det onämnbara vid sekelskiftet 1900. Den tar upp aspekter kring den mest intima sfären som t.ex. underkläder, olika hjälpmedel som formade kroppen liksom synen på skönhet, hälsa, moral och sexualitet. Saker som det inte talades om. Utställningen visas på sov- och gästrumsvåningen fram till jun i 2013.

 

Publiktryck på populär utställning – längre öppettider under veckosluten