1. Start
  2. Mera jul på Hallwylska museet

Mera jul på Hallwylska museet

En julstämning utöver det vanliga i det Hallwylska palatset mitt i centrala Stockholm, utlovar Heli Haapasolo, museichef för Hallwylska museet. Förutom de traditionella dramavisningarna som varje år innehåller nya moment bjuds det på speciella dramavisningar för barnfamiljer "Barnens jul i palatset" under helger. Även utomhus på gården och inte minst i stallet får besökarna en försmak av julen.

 Nu i semestertider börjar vi planera för julen...

För alla åldrar, inte minst barnfamiljer
En julstämning utöver det vanliga i det Hallwylska palatset mitt i centrala Stockholm, utlovar  Heli Haapasolo museichef för Hallwylska museet. Den 26 november startar Mera jul på Hallwylska museet. Förutom de traditionella dramavisningarna för vuxna som varje år innehåller nya moment bjuds det på speciella dramavisningar för barnfamiljer Barnens jul i palatset under helger. Även utomhus på gården och inte minst i stallet får besökarna en försmak av julen.

Lättare att boka biljetter
Det blir även lättare i höst att boka biljetter via webben till de olika visningarna. Bokningen till dramavisningarna har länge varit en akilleshäl.  Det hoppas vi att kunna eliminera nu, berättar Heli.

Julstämning i hela palatset
Hela huset ska andas av julstämning, palatsköket nere i källaren, paradvåningen med julgran och juldekorationer. I linnerummet på entréplanet kan besökaren studera jultraditioner i huset att jämföra med vad som var gängse vid tiden för förra sekelskiftet. Gården får en jullik inramning och stallet hålls öppet med attribut som förstärker julkänslan, avslutar Heli Haapasalo,

Från den 26 november fram till 5 januari 2014.

Mer information finns att finna på webben, www.hallwylskamuseet.se ängre fram under hösten


Mera jul på Hallwylska museet

Jul i palatset - Hallwylska museet

Fotograf: Jens Mohr
Dramavisning om julen här i matsalen i det Hallwylska palatset. Förutom de traditionella dramavisningarna för vuxna som varje år innehåller nya moment bjuds det i år på speciella dramavisningar för barnfamiljer Barnens jul i palatset under helger.

Jul i palatset - Hallwylska museet

Fotograf: Jens Mohr
Juldramavisning i vardagssalongen på paradvåningen i det Hallwylska palatset Förutom de traditionella dramavisningarna för vuxna som varje år innehåller nya moment bjuds det på speciella dramavisningar för barnfamiljer Barnens jul i palatset ges under helger.

Jul i palatset

Fotograf: Hallwylska museet
Hela huset andas av julstämning. Här kläs julgranen i matsalen på paradvåningen

Jul i palatset - Hallwylska museet

Fotograf: Erik Lerenstål
Hela huset andas av julstämning. I palatsköket nere i källaren är julbaket i full gång.