1. Start
  2. Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet flyttar ut på nätet

Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet flyttar ut på nätet

Museer är inte något man vanligtvis förknippar med digital utveckling. Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet vill ändra på detta. Deras nya webbplatser gör det möjligt att uppleva museerna var man än befinner sig. Besökarna kan utforska rum efter rum och klicka sig runt bland rustningar, vapen och konstverk.

Museer är inte något man vanligtvis förknippar med digital utveckling. Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet vill ändra på detta. Deras nya webbplatser gör det möjligt att uppleva museerna var man än befinner sig. Besökarna kan utforska rum efter rum och klicka sig runt bland rustningar,  vapen och konstverk.

- Genom att utveckla vår digitala närvaro strävar vi efter att möta en ny generation besökare på deras villkor och erbjuda kunskap, delaktighet och medskapande, säger Emma Reimfelt, projektledare på museerna.

De nya webbplatserna är ett led i museernas vision att bli mer aktiva och tillgängliga på nätet. Man har t ex tagit fram appar för sociala medier och som första museum publicertat en bok för Ipad.

I samband med de nya webbplatserna lanseras museernas samlingsdatabas online. I databasen kan man söka information och bilder till över 80 000 föremål.

Designen på webbplatserna är framtagen av studenter vid Hyper Island och utvecklad av designbyrån Ottoboni.

Cybercom har utvecklat webbplatserna i Drupal med fokus på interaktion och delaktighet.

– Att utveckla sajterna för några av Sveriges mest kända museer är en spännande utmaning för oss. Med modern teknik, klickbara objekt och andra visuella och grafiska lösningar är tanken att museerna ska kunna visa sina utställningar virtuellt, säger Adam Hassan, kundansvarig för LSH på Cybercom.

För ytterligare information, kontakta:

Emma Reimfelt, projektledare
Livrustkammaren och Skoklosters slott med stiftelsen Hallwylska museet
+46 8 402 30 18
emma.reimfelt@lsh.se 

Adam Hassan, kundansvarig, Cybercom
Adam.Hassan@cybercom.com
+46 73 852 17 94