1. Start
  2. Jul i palatset på Hallwylska museet

Jul i palatset på Hallwylska museet

Vi förflyttar oss hundra år tillbaka i tiden. Tjänstefolket i det stora centralt belägna palatset mitt i Stockholm har fullt upp med alla julbestyren och plötsligt ringer nyårsklockorna… Hallwylska museets dramavisningar Jul i palatset är idag ett tydligt tecken för många att julen är i antågande.

Vi förflyttar oss hundra år tillbaka i tiden. Tjänstefolket i det stora centralt belägna palatset mitt i Stockholm har fullt upp med alla julbestyren och plötsligt ringer nyårsklockorna.
Hallwylska museets dramavisningar Jul i palatset är idag ett tydligt tecken för många att julen är i antågande.

Vi samlas i det Hallwylska köket, för den tiden toppmodernt med kakel från golv till tak, nickelplåt, separat vask, rinnande varmt och kallt vatten.
Därefter vandrar vi bakvägen upp i palatset, i trappor och delar av huset som vi vanligtvis inte beträder.
Vi träffar även på amanuensen, fullt upptagen med att katalogisera alla föremålen i palatset, ett arbete som grevinnan driver med järnhand.
Högst upp i huset i tavelgalleriet stöter vi på mellandottern Ellen, konstnär och som gjorde skandal genom att skilja sig och gifta sig med en betydligt yngre man.
En annan bekantskap är Fröken Uhse, grevinnans tyskfödda sällskapsdam i mer än 40 år och en ständig följeslagare till grevinnan på resor och i vardagens alla bestyr.

Dramatruppen - fyra vid varje tillfälle:
Davide Borghi, Lina Håkansson, Emelie Höglund, Stefan Lindström, Caroline Nauckhoff, Samuel Norrby, Sophia Seger Hård, Sara Sandell, Kerstin Thorén, Annika Williams

Dramavisningarna pågår fram till 6 januari. Tisdag – fredag kl 12.30 och lördagar och söndagar kl 12.30, 13,30, 14.30. Rek ålder från 9 år.
Förhandsboka 8.30-11.30 eller per mejl bokninghallwyl@lsh.se 

Jul i palatset på Hallwylska museet