1. Start
  2. HUSET SOM TIDEN GLÖMDE

HUSET SOM TIDEN GLÖMDE

Lämna den brusande nutiden bakom dig och kliv in i en värld från sekelskiftet 1900 för en kväll. En värld som sedan länge är förlorad – utom på Hamngatan 4. Välkommen till Walther och Wilhelmina von Hallwyls magnifka och oförändrade Stockholmshem: Huset som tiden glömde

Lämna den brusande nutiden bakom dig och kliv in i en värld från sekelskiftet 1900 för en kväll. En värld som sedan länge är förlorad  – utom på Hamngatan 4. Välkommen till Walther och Wilhelmina  von Hallwyls magnifka och oförändrade Stockholmshem: Huset som tiden glömde.

Med hjälp av ljud, dofter, växter, dräkter, mattor, fler föremål, ljud och musik – allt som bidrar till att skapa en känsla av liv och närhet till det förgångna – återställs paradvåningens miljöer i höst i syfte att återskapa familjen von Hallwyls hem från sekelskiftet 1900.

Under hösten ges en unik möjlighet att se och uppleva den autentiska miljön från grevinnan von Hallwyls tid. Det återställda palatset öppnas på grevinnan Wilhelmina von Hallwyls födelsedag den 1 oktober. Samtidigt förnyar vi våra dramatiserade visningar och väcker till liv händelser och personer som bodde och arbetade i huset. Mellan den 1/10 – 21/11 ges den dramatiserade visningen "Herrskap och tjänstefolk" i huset som tiden glömde där vi får träffa husan Anna och betjänten Eskil.

HUSET SOM TIDEN GLÖMDE

STORA SALONGEN

Fotograf: Hallwylska museet
Stora salongen möblerad omkr.1898.

SOVRUMMET

Fotograf: Jens Mohr