1. Start
  2. ​Höstlov HUSET HELLWYLS GÅTA – dramavisning i Hallwylska museet

​Höstlov HUSET HELLWYLS GÅTA – dramavisning i Hallwylska museet

Höstlov & halloweentider. I Hallwylska palatset mitt i centrala Stockholm har det åter börjat spöka. Dramavisningen, som ges i höstlovsveckan från tisdag till söndag, vid 3 tillfällen dagligen är en påhittad och ruskig spökhistoria. Allt börjar med att fröken Sträng får arbete som guvernant hos baronessan Hellwyl. I det mystiska huset har den ena guvernanten efter den andra försvunnit – spårlöst.

Höstlov & halloweentider. I Hallwylska palatset mitt i centrala Stockholm har det åter börjat spöka. Dramavisningen, som ges i höstlovsveckan från tisdag till söndag, vid tre tillfällen dagligen är en påhittad och ruskig spökhistoria.

Allt börjar med att fröken Sträng får arbete som guvernant hos baronessan Hellwyl. I det mystiska huset har den ena guvernanten efter den andra försvunnit – spårlöst.

- Våra höstlovsvisningar eller halloweenvisningar är i ständig förändring. Vi gestaltar en spökhistoria, som är inspirerad av 1800-talets skräckgotik. Dramavisningarna under Halloween ändras lite för varje år, men har en gemensam kärna att det ska vara spännande och lite kusligt. Det gäller att balansera att det inte är alltför skrämmande. Därför rekommenderar vi från 7 års ålder säger Annika Williams, intendent. 

Dramavisningarna Huset Hellwyls gåta ges:
tisdag den 27 oktober till och med 1 november kl 12.30, 13.30 & 14.30

Boka via vår hemsida/ kalendarium Huset Hellwyls gåta  och Biljetto.

Halwyleen – höstlovskul i Hallwylska museet

Fotograf: Erik Lernestål
Fröken Sträng, en av karaktärerna i Hallwyleenvisningarna under höstlovsveckan

Halwyleen – höstlovskul i Hallwylska museet

Vid dessa visningar är palatset mer en kuliss. Det är en ”småkuslig” historia där vi går runt i huset och stöter på några mystiska, lite lätt obehagliga typer.