1. Start
  2. ​Harlekina & Harlekin flyttar in på Hallwylska

​Harlekina & Harlekin flyttar in på Hallwylska

Harlekina flyttar in på Hallwylska palatset med sina vänner Harlekin, Pantalone, Pulcinella och många fler. Både stora och små får chansen att uppleva karnevalernas Venedig! Harlekina & Harlekin är en familjeutställning som visas på Hallwylska museet från den 22 september till den 16 november. Med foto, film och föremål skildras teaterformen Commedia dell'arte och karnevalernas Venedig.

Harlekina flyttar in på Hallwylska palatset

Harlekina flyttar in på Hallwylska palatset med sina vänner Harlekin, Pantalone, Pulcinella och många fler. Både stora och små får chansen att uppleva karnevalernas Venedig!

En utställning för hela familjen

Harlekina & Harlekin är en familjeutställning producerad i samarbete med fotografen Jenny Lexander. Gästrumsvåningen på Hallwylska palatset förvandlas till karnevalernas Venedig där en stämning av fest och förvandling möter den ordlösa, fysiska teatern. De masker och roller som kan ses under karnevalen har sin grund i stereotyper som fanns i teaterformen Commedia dell’arte under 1500-talet. Många av dessa är välbekanta än idag som satirikern Harlekin eller clownen Pierrot. Dessa figurer och fler möter besökaren i utställningen.

Foto, film och föremål

Utställningen baseras på Lexanders fotografier och filmer från Venedig som vävs samman med såväl historiska kostymer och föremål som samtida tolkningar. Föremål som figuriner och fotografier ut Hallwylskas samlingar visar hur dessa teaterns figurer har varit ständigt aktuella. Masker och kostymer bjuder in besökaren att bli en del av utställningen. Både vuxna och barn får tillfälle att genom upplevelser lära sig mer om Commedia dell’arte, dess historia och ursprung.

Maskerad, förvandling, elegans och humor – kom till Hallwylska museet och upplev karnevalernas Venedig!

Utställningen öppnar den 22 september och visas fram till 20 november

Harlekina & Harlekin är producerad i samarbete med fotograf Jenny Lexander, med stöd från Canon, Independent Kostym och Stockholms läns landsting