1. Start
  2. Hallwylska museet öppnar med ny utställning och med corona-anpassat mottagande.

Hallwylska museet öppnar med ny utställning och med corona-anpassat mottagande.

Den 2 juni öppnar Hallwylska museet för publik igen. Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer har museet vidtagit en rad åtgärder och anpassat sin verksamhet för att kunna ta emot besökare på ett ansvarsfullt sätt.

– Trots en tid av oro och begräsningar känns det betydelsefullt att återigen kunna erbjuda våra besökare tillgång till upplevelser på Hallwylska museet. Vi har säkerställt rutiner för att ta emot ett begränsat antal besökare och visningsgrupper och vi har tydliga avståndsmarkeringar samt ökat städfrekvensen. I samband med nyöppningen är jag glad över att kunna öppna vår nya utställning Mot kontinenten – På resa i första klass och presentera en ny bok om museets stall, säger Heli Haapasalo, museichef på Hallwylska museet.

Digital nyöppning och vernissage den 3 juni kl 18.30

I ett nyproducerat program gläntar vi på dörren och visar glimtar av allt nytt vi har att erbjuda inför öppningen av museet i sommar. Sätt dig bekvämt och låt oss berätta om utställningen Mot kontinenten – På resa i första klass, våra nya digitala visningar och vår nya bok om stallet, samt hur vi just nu bygger om för att kunna visa er mer av de historiska miljöerna. Programmet kan ses från kl. 18.30 den 3 juni i våra sociala medier. Museets guider står beredda att svara på frågor i kommentarsfälten. Programmet visas också på www.hallwylskamuseet.se.

Ny utställning! Mot kontinenten – På resa i första klass öppnar 3 juni

Vårens utställning på Hallwylska museet: Mot kontinenten – På resa i första klass får nu äntligen möta sin publik,  med förlängt öppningsdatum till och med den 30 december. Utställningen lyfter fram resandets utveckling kring sekelskiftet 1900 parallellt med berättelsen om Wilhelmina och Walthers von Hallwyls många resor. I utställningen visas också föremål och minnessaker som har koppling till familjens expeditionslikande resor - koffertar, resedagböcker, fotografier, vykort, souvenirer, resekläder och parasoll, bland mycket annat. I rum för rum presenteras en tidsresa över hur det en gång var att resa i första klass, mot kontinenten. Se pressmeddelande https://hallwylskamuseet.se/sv/press#/pressreleases/mot-kontinenten-paa-resa-i-foersta-klass-2979936

Pressbilder finns här: https://hallwylskamuseet.se/sv/press#/latest_media

Läs mer digitalt material om utställningen: https://hallwylskamuseet.se/sv/mot-kontinenten-digitalt

Dagliga palatsvisningar i mindre grupper

Hallwylska museets fortsätter att erbjuda de populära dagliga palatsvisningarna men med endast 5 personer i varje grupp för att kunna hålla avstånd mellan deltagarna.Vi erbjuder även digitala visningar för de som önskar uppleva museet på avstånd.

Nytillskott i museibutiken: Boken Stallet och hästarna på Hamngatan 4

Det Hallwylska stallet vid Hamngatan 4 är på många sätt unikt. Det är det enda privatstallet från sekelskiftet 1900 i Stockholms innerstad som bevarats musealt, helt orört med vagnar och utrustning, som dessutom visas för allmänheten. Museets skapare Wilhelmina von Hallwyl ville bevara stallet och dess inventarier som ett dokument över den tid när familjen hade hästar i Stockholm åren 1884–1908. Boken finns till försäljning i museibutiken och är författad av Ingalill Jansson, tidigare förste intendent på Hallwylska museet. Foto: Jens Mohr.

I sommar kommer även museets besökare får möjlighet att uppleva både stallet och garaget från Hallwylska museets innergård. Mer information kommer inom kort.

Mer information om Hallwylska museet och våra åtgärder med anledning covid-19

När Hallwylska museet slår upp sina portar igen den 2 juni har flera åtgärder vidtagits utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer på museets hemsida: https://hallwylskamuseet.se/sv/oppettider/museet-oppnar-igen-2-juni

Hallwylska museet öppnar med ny utställning och med corona-anpassat mottagande.