1. Start
  2. Hallwylska museet öppnar igen

Hallwylska museet öppnar igen

Den 14 april öppnar Hallwylska museet igen under ansvarsfulla former. Vi följer regeringens och expertmyndigheternas föreskrifter med anledning av covid-19 och har vidtagit en rad åtgärder som bland annat begränsat antal besökare som säkerställer avstånd vid besök och visningar.

- Vi är glada att äntligen kunna öppna för våra besökare, det känns välkommet och vi är förberedda med regler och rutiner där vår kunniga personal kommer hjälpa till att hålla säkerheten och se till att inte trängsel uppstår någonstans. Vi fortsätter givetvis med våra populära digitala erbjudanden som vanligt. Det är många som uppskattar att kunna följa museets visningar och föredrag hemifrån och ta del av Hallwylska museets programverksamhet. Men de som längtar efter att besöka oss på Hamngatan 4, ska veta att de kommer till ett tryggt museum, säger Heli Haapasalo, museichef på Hallwylska museet.

    Visningar i museet & vårens digitala program

    Hallwylska museet erbjuder vanliga besök och fysiska visningar i palatset med max fem besökare med guide. och fortsätter med digital programverksamhet med föredrag och visningar. Bland vårens höjdpunkter finns bla föredraget Blomstrande konstnärsskap & nya roller om 1600-talets kosmopolitiska Holland  och kvinnliga konstnärer(4 april) och föredraget Mode, kön och skönhet i förändring. 1800-talet var århundradet då manligt och kvinnligt mode gick skilda vägar och blev varandras motsatser. Kroppsliga och sociala skillnader skulle accentueras och visas upp i både mode och bildkonst (28 april). Alla digitala föredrag och föredrag kan förbokas via Tickster eller via hemsidan.


    Mer om museets säkerhetsåtgärder med anledning av covid-19, vårens program och Hallwylska podcasten finns att läsa på Hallwylska | (hallwylskamuseet.se)

    Hallwyl exteriör Hamngatan (1).jpg