1. Start
  2. Hallwyleen – nytt höstlovskul i Hallwylska museet

Hallwyleen – nytt höstlovskul i Hallwylska museet

Höstlov och Hallwyleen i det Hallwylska museet har blivit ett begrepp för många. I år bjuder vi på nya inslag i våra populära dramavisningarna för barn - Halwyleen - och fler dagar att välja mellan, från tisdag 29/10 till och med söndag 3/11. Alla modiga barn från 7 år och även äldre rekommenderas att komma till Hallwyleenvisningar i det Hallwylska palatset i centrala Stockholm.

Nytt innehåll och fler dagar
Höstlov och Hallwyleen i det Hallwylska museet har blivit ett begrepp för många. I år bjuder vi på nya inslag med flera sk karaktärer, dvs läskiga, lite mystiska typer i våra populära dramavisningarna för barn  - Halwyleen - och fler dagar att välja mellan, från tisdag 29/10 tom söndag 3/11 pga att publiktrycket brukar vara stort. Även turen i palatset blir lite annorlunda. Alla modiga barn från 7 år och även äldre rekommenderas att komma till Hallwyleenvisningar i det Hallwylska palatset i centrala Stockholm.

Handlingen
Visningen börjar med att fröken Sträng letar efter skolrummet. I jakten på skolrummet träffar hon en mängd mystiska figurer. Är inte betjänten Läskil Lump lite lik en vampyr?

Nya platser i palatset
- Vi startade med Hallwyleenvisningar för fyra år sedan och vi har märkt att en del återvänder år från år. Därför känns det viktigt för oss att ta in nya karaktärer och även göra om själva vandringen och välja nya ställen i det stora palatset, säger Stefan Lindström som varit med från början och som genom åren gestaltat ett antal mystiska och lätt obehagliga typer.

Faktaruta
Visningar ges dagligen: tisdag 29 oktober till och med söndag 3 november
Kl 13, 14 15
Entré Barn fri entré, vuxna 120 kr
Begränsat antal platser. Förhandsboka! 
hwy.bokning@lsh.se, tel 08 402 30 99, vardagar 8.30-11.30


Halwyleen – höstlovskul i Hallwylska museet

Fotograf: Erik Lernestål
Fröken Sträng, en av karaktärerna i Hallwyleenvisningarna under höstlovsveckan

Hallwyleen - Höstlovskul i Hallwylska

Fotograf: Erik Lernestål
Det är en ”småkuslig” historia där vi går runt i huset och stöter på några mystiska, lite lätt obehagliga typer.

Hallwyleen - Höstlovskul i Hallwylska

Fotograf: Erik Lernestål
Det är en ”småkuslig” historia där vi går runt i huset och stöter på några mystiska, lite lätt obehagliga typer. Är inte betjänten Läskil Lump lite lik en vampyr?

Halwyleen – höstlovskul i Hallwylska museet

Vid dessa visningar är palatset mer en kuliss. Det är en ”småkuslig” historia där vi går runt i huset och stöter på några mystiska, lite lätt obehagliga typer.