1. Start
  2. ​Besökarna köar till Hallwylska museet – rekordsiffror för 2016

​Besökarna köar till Hallwylska museet – rekordsiffror för 2016

Hallwylska museet fortsätter att öka sin populäritet bland Stockholms museer. Under 2016, då den fria entrén infördes, ökade antalet museibesökare med över 70 procent, vilket gett totalt 101 000 besökare. Bland förra årets absoluta dragplåster var de nästan alltid i förväg slutsålda dramavisningarna som museet erbjuder under årets alla längre lov och julhelger..

Hallwylska museet fortsätter att öka sin populäritet bland Stockholms museer. Under 2016, då den fria entrén infördes, ökade antalet museibesökare med över 70 procent, vilket gett totalt 101 000 besökare. Bland förra årets absoluta dragplåster var de nästan alltid i förväg slutsålda dramavisningarna som museet erbjuder under årets alla längre lov och julhelger.

  • -Det är väldigt roligt att så många har valt att besöka Hallwylska museet. Det är också en stor utmaning för oss att kunna ta emot så pass många besökare då detta hus, även om det är ett palats, inte är byggt som ett museum. För att våra besökare ska slippa köa på helgerna har vi nu utökat våra öppettider till kl 11-17 på lördagar och söndagar, säger musiechef Heli Haapasalo.

I museets nya besökssiffror finns också en allt större tillströmning av gruppen under 19 år som ökade med nästan 50 procent och Hallwylska museets tillfälliga utställningar som under 2016 var bla Skönhet för alla i nytt ljus, Konfiktion och Harlekina & Harlekin. Även museets palatsvisningar får köerna att växa på Hamngatan 4. Under helgerna hålls inte mindre än 6 visningar per dag för att möta upp det stora intresset av besökare. 

Hallwylska museets restaurang på innergården har blivit en succé och besökarna där har också bidragit till de ökade besökssifforna till hela anläggningen - 254 000 besökare - under 2016.

Kontakt:

Heli Haapasalo, museichef Hallwylska museet

Tel - 08 402 30 94

Servering på en av citys vackraste innergårdar - Hallwylska museet på Hamngatan 4

Fotograf: Erik Lernestål
Serveringen börjar redan på gatan med ett antal bord, vid ingången till det vackra valvet som leder in till innergården. Gården med serveringen får olika ”skepnader” under skilda delar av dygnet. Vi har öppet från 10 på förmiddagen till 2 på natten alla dagar i veckan. , berättar Robert Hållstrand som står för serveringen