1. Start
  2. Bästa personalen finns på Hallwylska museet! I:a pris för andra året i rad.

Bästa personalen finns på Hallwylska museet! I:a pris för andra året i rad.

Igår var det åter dags att utse Stockholmarnas favoritmuseum. För 2:a året i rad erhöll Hallwylska museet priset för Bästa personal bland 39 museer. –Vi har kunnig personal som tar hand om alla besökare på ett trevligt sätt, ger bra service och ser till att alla får med sig en upplevelse. Det är den viktigaste resursen som bidrar till museets framgång, säger museichef Heli Haapasalo

.Igår var det åter dags att utse Stockholmarnas favoritmuseum. För 2:a året i rad erhöll Hallwylska museet priset för bästa personal bland 39 museer. –Vi har kunnig personal som tar hand om alla besökare på ett trevligt sätt, ger bra service och ser till att alla får med sig en upplevelse. Det är den viktigaste resursen som bidrar till museets framgång, säger museichef Heli Haapasalo

Företaget Evimetrix utser varje år "Stockholmarnas favoritmuseum". I år valdes Tom Tits Experiment som favoritmuseum av Storstockholms invånare. Förutom Stockholmarnas favoritmuseum och Bästa personalen valdes också Bästa utställningar, Bästa restaurang/café och Starkaste varumärket. Undersökningen är genomförd bland allmänheten i Storstockholm och drygt 2 000 personer har uttalat sig.Utmärkelsen Bästa personal är en sammanvägning av kunnighet och bemötande.

Sista veckan med Skräck och skrock – sista chansen!
-Jag vill passa på att också slå ett slag för utställningen Skräck och skrock och dramavisningen Huset Hellwyls gåta med vår mångsidiga personal i olika dramakaraktärer, påpekar Heli Haapasalo. Nu i den kommande sportlovsveckan ges den varje dag från tisdag till söndag. Söndag den 1 mars är sista dagen.

Flera utmärkelser  
Det är inte första gången som Hallwylska museet får utmärkelser. För några år sedan utsågs museet till Årets nydanare vid vid The collectors Awards 2011 med motiveringen ” Ett traditionsrikt museum som vaknat upp och hittat nya vägar. Med en orädd inställning har man skänkt nytt liv åt en av Stockholms verkliga stadspärlor. Högt i tak och öppna portar.”

2010 var museet nominerat till årets museum, men den gången gick utmärkelsen till Akvarellmuseet på västkusten.

Bästa under hundralappen ! För några år sedan erhöll museet ett Diplom 100 under 100, den ultimata budgetguiden. Det stämmer fortfarande – nästan – entrén till museet är idag 90 kr. Och en guidad visning, där besökaren får tillträde till fler rum och våningar och en initierad introduktion hur livet gestaltade sig i det välsituerade Hallwylska hemmet kring sekelskiftet 1900, kostar 120 kr.

Bästa personalen finns på Hallwylska museet! I:a pris för andra året i rad.