1. Start
  2. Ardmore på Hallwylska museet

Ardmore på Hallwylska museet

Färgstarkt och originellt konsthantverk tar plats i Hallwylska museets paradvåning från 19 april till 4 september. Föremålen är tillverkade vid den prisbelönta keramikverkstaden Ardmore i Sydafrika och har aldrig tidigare visats i norra Europa.

Färgstarkt och originellt konsthantverk tar plats i Hallwylska museets paradvåning från 19 april till 4 september. Föremålen är tillverkade vid den prisbelönta keramikverkstaden Ardmore i Sydafrika och har aldrig tidigare visats i norra Europa.

Ardmore grundades 1985 av Fèe Halstedt som tillsammans med sin assistent Bonnie Nitshalintshali utvecklade den stil som är utmärkande för Ardmore, starka färger och fantasifulla former hämtade från den omgivande naturen. Gallerier och museer världen över har under senare år visat stort intresse för Ardmores kontshanverk.

Ge något gott, få något vackert! Den 9:e juni arrangeras i samarbete med Bukowskis en välgörenhetsauktion med de 25 fantasifulla föremålen. Intäkterna går oavkortat till Ardmore Excellence Fund som bidrar till ökad medvetenhet kring HIV och AIDS genom forskning, information och stöd till drabbade. Fr o m 18 april kan man lägga förhandsbud på sitt favoritverk via www.bukowskis.com. De sålda föremålen visas fram till den 4 september. >Se alla föremål med utropspriser här. 

Utställningen visas inom ramen för ARS 11 som har tema Afrika som kulturellt begrepp. Efter 1994 när Nelson Mandela blev president i Sydafrika bröts den kulturella isoleringen. Sydafrikanska konstnärer börjar synas allt oftare i internationella sammanhang.

ARS, som i år firar 50 år, är den största återkommande konsthändelsen i Norden och arrangeras var femte år av Kiasma, museet för nutidskonst i Finland.

För mer information kontakta:

Margareta Berglund Hamngren, pressansvarig
Tel: 08-402 30 15
Fax: 08-20 73 05
E-post: press@lsh.se

Ardmore på Hallwylska museet

CROCODILE PLATTER

Fotograf: Ardmore Ceramic Art
Keramiken är en del av kollektionen Travellers of Africa. Ardmorekeramiken är handmålad och handskulpterad och varje föremål unikt.