Digitala skolvisningar

Vi erbjuder visningar av museet på distans genom den kommunikationsplattform som passar er, exepelvis Teams, Google hangout eller Zoom. 

Visning - Ring dåtiden!

Årskurs: 4-6 
Pris: 900 kr per klass

Kan man resa i tiden? Om du fick chansen att ringa till år 1909 och prata med någon som levde då, vad skulle du fråga?

Nu har ni chansen att ringa till Hallwylska palatset på Hamngatan 4 i Stockholm och året 1909 i en interaktiv digital visning för mellanstadiet. Där bodde ett av Sveriges rikaste par, Wilhelmina och Walther von Hallwyl, i ett av Stockholms mest moderna och påkostade hus.  I huset bodde även tjänstefolk som skötte städning, matlagning, servering mm.  Där fanns till exempel husan Anna, betjänten Eskil och kokerskan mamsell Klaesson. Undrar om någon kommer att svara…

Lärarhandledning

Ladda ner lärarhandledning.pdf

Kahoot för Ring dåtiden!

Nu finns Hallwylska museet på Kahoot! I våra frågesporter ställs elevernas förkunskaper om sekelskiftet 1900 på prov. Vet din klass till exempel vad ett dussin ostron är? Frågesporterna fungerar utmärkt som en introduktion till Hallwylska museet. Det går lika bra att spela efter ett besök hos oss om du vill stämma av vad eleverna fått med sig. Just nu kan du testa Ring dåtiden! där eleverna får lära sig äldre måttenheter som dussin, gross och tjog. Testa genom att klicka på länken här Kahoot - Ring Dåtiden

Boka visning

Du bokar visningen via vår bokningstjänst. Fyll i vilken visning och vilken kommunikationsplattform ni önskar vid "val av visning".

Boka visning

Digitala visningar för alla årskurser

Pris: 900 kr per klass

Vi erbjuder vårt ordinarie skolutbud som digitala visningar, bortsett från dramavisningarna. Välj årskurs och boka visningen som vanligt. Fyll i vilken visning och vilken kommunikationsplattform ni önskar vid "val av visning":