Hallwylska-museet-höstlov-hallwylin
Foto: Helena Bonnevier, Hallwylska museet/SHM.

Ruskiga visningar på höstlovet 2022

Nu spökar det i Hallwylska palatset! Följ med på någon av våra kusliga visningar under höstlovet. Vi erbjuder bland annat en ruskig visning för modiga barn från 8 år och en temavisning för vuxna efter stängning i det nedsläckta huset.
Visning för barn

Hallwyleen

29 oktober – 6 november

Följ med på en ruskig upptäcktsfärd genom huset! Allt börjar med att fröken Sträng kommer till det märkliga huset Hellwyl för att arbeta som guvernant. Vad är det för fläckar på mamsells förkläde, och är inte betjänten Läskil väl blek? Hur gick det egentligen till när den förra guvernanten slutade? En fasansfulla dramatiserade visning för modiga barn från 8 år.

Köp biljett till Hallwyleen på Tickster

Höstlov för vuxna och ungdomar

Konceptbild för visningen Tror du på spöken.
Följ med på en kuslig vandring på höstlovet. Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet, SMH.
Visning för vuxna

”Tror du på spöken? Nej, men jag är rädd för dem"

29 oktober – 5 november

Under åren kring 1900 gick en våg av nyandlighet och mysticism genom de fina salongerna. Tillsammans med tidens närmast ofattbara vetenskapliga framsteg skapade det en värld där allt verkade vara möjligt. Följ med på en kuslig vandring genom palatset denna höstkväll, då skuggestalter visar sig och viskningar hörs i mörkret.

Visningen pågår i cirka en timma och riktar sig till en vuxen publik.

Köp biljett till visningen på Tickster

Tesalong med skräckroman

Edgar Allan Poe kallas inte sällan för skräckens mästare och i novellen Huset Ushers undergång målar han upp en skräckinjagande berättelse som kommer diskuteras på en av höstens litterära tesalonger.

Håll koll på vad som händer!

Bli först med att veta vad som händer på museet.