En av karaktärerna i museets juldrama som pyntar en julgran och en annan karaktär som håller i en bricka med lussebullar.
Foto: Rickard L Eriksson.

Julen i palatset

Välkommen in i till Hallwylska museet under hela december och en bit in i januari. Upplev hur julen firats i palatset genom dramasuccén "Jul i palatset" som firar 20 år! Vi har pyntat butiken och erbjuder julklappar för alla åldrar. Dessutom bjuder Salong Hallwyl in till en gnistrande julkonsert.

Den populära juldramavisningen ”Jul i palatset” på Hallwylska museet firar 20 år. I den medverkar museets egen personal som berättar i teaterform om julförberedelserna i huset och hur familjen von Hallwyl firade jul för drygt 100 år sedan. Nu är det fullt upp i det stora palatset på Hamngatan 4 i Stockholm och vi får följa husan Anna och de andra som faktiskt en gång arbetade i hushållet.

Foto och video: Rickard L Eriksson.

26 november-8 januari

Om juldramavisningen och bokning

Julen står för dörren och huset formligen sjuder av förberedelser. Det är fullt upp, och Anna tappar helt tidsorienteringen när hon springer med julkakan till serveringsrummet, med den hårt pressade amanuensen i hälarna. Ändå kan de inte låta bli att berätta om julen, firandet och familjen. Följ med på denna dramatiserade visning.

Dramavisningen är rekommenderad till barn från 9 år och är en timma lång.

Tillgänglighet i samband med visningen

Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

Köp biljett till juldramat

Tangenter och gulddetaljer på en flygel.
8 och 12 december, klockan 17.15

Gnistrande julkonsert

Välkomna till årets julkonserter på Hallwylska palatset. Njut av våra mest älskade julsånger såsom Adams julsång, jul jul, koppången och alla andra magiska toner som kommer att förgylla denna stämningsfull kväll.

Kvällens ensemble

  • Emilia Feldt, sopran
  • Annie Fredriksson, mezzo
  • Wiktor Sundqvist, tenor
  • Magnus Hybbinette, tenor
  • Richard Hamrin, baryton
  • Gustaf Henriksson, piano

Om konserten och köp biljett

En besökare i museibutiken som tittar på juldekorationer..
Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet/SHM.

Fina julklappar i butiken

Vår museishop erbjuder ett unikt sortiment inspirerat av palatset. Här finns husgeråd som handdukar, dammvippor av strutsfjädrar och handblåsta dryckesglas. Botanisera också bland smycken och presentartiklar, liksom leksaker, böcker och vackra varor.

Besök museets butik

Tändsticksaskar, servetter och julkulor med julmotiv.
Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet/SHM.

Håll koll på vad som händer!

Bli först med att veta vad som händer på museet.