En av karaktärerna i museets juldrama som pyntar en julgran och en annan karaktär som håller i en bricka med lussebullar.

Julen i palatset

Välkommen in i till Hallwylska museet under hela december och en bit in i januari. Upplev hur julen firats i palatset genom dramasuccén "Jul i palatset". Vi har pyntat palatset och butiken erbjuder julklappar för alla åldrar.
Lördag 25 november 2023 – Söndag 7 januari 2024

Juldrama – Jul i palatset

Julen står för dörren och huset formligen sjuder av förberedelser. Det är fullt upp, och Anna tappar helt tidsorienteringen när hon springer med julkakan till serveringsrummet, med den hårt pressade amanuensen i hälarna. Ändå kan de inte låta bli att berätta om julen, firandet och familjen. Följ med på denna dramatiserade visning.

Jul i palatset är en dramatiserad visning för vuxna, rekommenderas för barn från 10 år.

Köp biljett till juldramat

Dagligen tisdag-söndag

Palatsvisningar

Följ med på en guidad visning av Hallwylska museet, där sekelskiftet 1900 står i fokus. Ta del av husets historia och samlingarna. Låt oss berätta om familjen von Hallwyl och tjänstefolket i huset. Under visningen besöker vi museets fem våningar.

Visningen är cirka 50 minuter och vi tar emot ett begränsat antal besökare till varje visning. Förköp av biljetter är möjlig tills museet öppnar för dagen, därefter säljs biljetter endast på museet i mån av plats.

Besök på egen hand

Du kan när du vill besöka museets Paradvåningen med sina sällskapsrum, salonger och matsal. Entrébiljetter köps på plats i museet.

Planera inför besök

Tangenterna och detaljerna på en flygel som finns i museets stora salong.
Välkommen på julkonsert. Foto: Erik Lernestål, Hallwylska museet/SHM.
4 och 12 december, klockan 17.15

Gnistrande julkonsert

Välkommen till årets stämningsfulla julkonserter. Denna afton bjuder Salong Hallwyl på våra mest älskade julsånger, smäktande operaarior och fartfyllda duetter. I år välkomnar vi två fantastiska operastjärnorna Katija Dragojevic (4 december) och Paulina Pfeiffer (12 december) som våra glittrande gästartister.

Om julkonserten

Ett fat med kakor och vindruvor på ett uppdukat bord. En person häller upp te i en kopp som det ryker om.
Välkommen på tesalong med jultema. Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.
Onsdag 15 november klockan 17.30

Litterär tesalong med jultema (fullbokad)

Det är jul - jul hos de rika, jul hos de fattiga. Men vad är det egentligen som skänker den största glädjen? Är det överdådet av mat, skönheten i tingen? Eller kommer känslan av lycka och frid av det enkla nöjet att få äta gröt vid sitt köksbord, i skenet av fotogenlampans stadiga låga?

Filosofie doktor (Fil dr.) Anna Cavallin leder oss i diskussionen kring Victoria Benedictssons novell.

I det vackra palatsköket serveras läsecirkeln te, scones och småkakor.

Om tesalongen

En besökare i museibutiken som tittar på juldekorationer..
Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet/SHM.

Fina julklappar i butiken

Vår museishop erbjuder ett unikt sortiment inspirerat av palatset. Här finns husgeråd som handdukar, dammvippor av strutsfjädrar och handblåsta dryckesglas. Botanisera också bland smycken och presentartiklar, liksom leksaker, böcker och vackra varor.

Besök museets butik

Tändsticksaskar, servetter och julkulor med julmotiv.
Foto: Jens Mohr, Hallwylska museet/SHM.

Kombinera museibesöket med juliga smaker!

Hallwylska restaurang bjuder in till en julig buffé på museets innergård, mellan 16 november till 24 december.

hallwylska-museet-restaurang-julbord

Passa på att besöka utställningen!

Hur var man klädd när det bjöds in till husets stora formella middagar? I anslutning till vårt tema kring måltider och bjudningar visas middagsklädsel från 1890 till 1930-talet. Även tjänstefolkets högtidsdräkt, som kostymer och klänningar ställs ut.

närbild på klänning

Håll koll på vad som händer!

Bli först med att veta vad som händer på museet.

Hallwyl jul 2019