Skola visningar Hallwylska museet

Skolprogram

Vi vill främja ett livslångt lärande, där museet blir ett spännande komplement till skolböckerna. Våra museipedagoger har stor vana av att arbeta med barn och ungdomar. Genom vårt omfattande skolprogram hoppas vi kunna erbjuda något för alla.
Vad kan Hallwylska museet tillföra klassrumsundervisningen?

Hallwylska museet utgörs av en helt orörd miljö från förra sekelskiftet - som har ett hushålls alla tänkbara föremål bevarade. Här finns både bruksartiklar och samlingar av konst- och konsthantverk. Det ger ett rikt utbud av möjliga teman, och aktuella frågor i klassrummet kan med lätthet sättas in i ett konkret sammanhang.

Museets innehåll spänner över kulturhistoria, socialhistoria, ekonomisk historia och idéhistoria. Museet ger en inblick i människors livssituation, levnadssätt och vanor under det sena 1800-talet och tidiga 1900-talet. Interiörerna inbjuder till möjligheter att träna upp seendet vad gäller konstnärliga stilar och samtal om olika historiska epokers stilideal. De många porträtten erbjuder grund för diskussioner om skönhetsideal och genus.
Klicka in på er årskurs för att se vilka temavisningar som rekommenderas för er, utifrån er läroplan.
Program för särskolan hittas under respektive årskurs.

Boka skolvisning
Pris:
• Skolvisningar dagtid: 800 kr. Helgvisning 2000 kr

• Dramavisningar: 1200 kr

Gör din bokningsförfrågan via vårt webbformulär » 

OBS! Bokningen är endast bemannad vardagar kl 8.30-11.30. Förfrågningar som inkommer under helgen behandlas så snart som möjligt nästkommande vardag.Vid förfrågan om visningar med kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 08-402 30 99, vardagar 8.30-11.30.

Besök på egen hand
Enskilda elever, liksom skolklasser, är välkomna att på egen hand se delar av Wilhelmina von Hallwyls samlingar och hem i paradvåningen. Ladda gärna ner vår lärarhandledning inför ert besök.
För separata utställningar krävs biljett, men barn och ungdomar upp till 19 år har fri entré även där.

Anmäl gärna ert besök i förväg via vårt webbformulär

Vad kan Hallwylska museet tillföra klassrumsundervisningen?

Det som gör Hallwylska museet särskilt speciellt är att museet står som en helt orörd miljö från förra sekelskiftet - som har ett hushålls alla tänkbara föremål bevarade. Här finns både bruksartiklar och samlingar av konst- och konsthantverk. Museet visar ett intakt högreståndshem som det såg ut för drygt hundra år sedan.

Vi erbjuder unika möjligheter för lärare och elever att fördjupa sig i historia och kultur, där museet blir ett spännande komplement till skolböckerna. Museet har erfarna museipedagoger med stor vana av att arbeta med barn och ungdomar. Här finns många alternativ för samarbete inom olika ämnesområden!

Barn och ungdomar upp till 19 år har fri entré till paradvåningen. Enskilda elever, liksom skolklasser, är välkomna att på egen hand se delar av Wilhelmina von Hallwyls samlingar och hem i paradvåningen.

Anmäl gärna ert besök i förväg så vi kan förbereda och er grupp får ett så bra besök som möjligt!

Program för särskolan hittas under respektive årskurs.