Skola visningar Hallwylska museet

Skolprogram

Hallwylska museets mål är att främja ett livslångt och roligt lärande där alla känner sig delaktiga och ges möjlighet att dela med sig av sina kunskaper. Hallwylska museet är ett intakt före detta privathem från 1898.

Museets innehåll spänner över kulturhistoria, socialhistoria, ekonomisk historia och idéhistoria. Museet ger en inblick i människors livssituation, levnadssätt och vanor under det sena 1800-talet och tidiga 1900-talet. Här finns både det lilla vardagliga och det mest extravagant påkostade representerat. Dessutom inbjuder interiörerna till möjligheter att träna upp seendet vad gäller konstnärliga stilar och samtal om olika historiska epokers stilideal. De många porträtten erbjuder grund för spännande diskussioner om skönhetsideal och genus.

Pris:
• Skolvisningar dagtid: 800 kr. Helgvisning 2000 kr
• Dramavisningar: 1200 kr

Gör din bokningsförfrågan via vårt webbformulär » 

OBS! Bokningen är endast bemannad vardagar kl 8.30-11.30. Förfrågningar som inkommer under helgen behandlas så snart som möjligt nästkommande vardag.Vid förfrågan om visningar med kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 08-402 30 99, vardagar 8.30-11.30.

Vad kan Hallwylska museet tillföra klassrumsundervisningen?

Det som gör Hallwylska museet särskilt speciellt är att museet står som en helt orörd miljö från förra sekelskiftet - som har ett hushålls alla tänkbara föremål bevarade. Här finns både bruksartiklar och samlingar av konst- och konsthantverk. Museet visar ett intakt högreståndshem som det såg ut för drygt hundra år sedan.

Vi erbjuder unika möjligheter för lärare och elever att fördjupa sig i historia och kultur, där museet blir ett spännande komplement till skolböckerna. Museet har erfarna museipedagoger med stor vana av att arbeta med barn och ungdomar. Här finns många alternativ för samarbete inom olika ämnesområden!

Barn och ungdomar upp till 19 år har fri entré till paradvåningen. Enskilda elever, liksom skolklasser, är välkomna att på egen hand se delar av Wilhelmina von Hallwyls samlingar och hem i paradvåningen.

Anmäl gärna ert besök i förväg så vi kan förbereda och er grupp får ett så bra besök som möjligt!

Program för särskolan hittas under respektive årskurs.