Skola visningar Hallwylska museet

Skolprogram

Vi vill främja ett livslångt lärande, där museet blir ett spännande komplement till skolböckerna. Våra museipedagoger har stor vana av att arbeta med barn och ungdomar.

Skolprogram 2020

Vi erbjuder både visningar på plats i museet och digitala visningar.

Skolprogram för utskrift 

Ladda ner skolprogram.pdf

Vad kan Hallwylska museet tillföra klassrumsundervisningen?

Hallwylska museet utgörs av en helt orörd miljö från sekelskiftet 1900 - som har ett hushålls alla tänkbara föremål bevarade. Här finns både bruksartiklar och samlingar av konst- och konsthantverk. Det ger ett rikt utbud av möjliga teman, och aktuella frågor i klassrummet kan med lätthet sättas in i ett konkret sammanhang.

Museets innehåll spänner över kulturhistoria, socialhistoria, ekonomisk historia och idéhistoria. Museet ger en inblick i människors livssituation, levnadssätt och vanor under det sena 1800-talet och tidiga 1900-talet. Interiörerna inbjuder till möjligheter att träna upp seendet vad gäller konstnärliga stilar och samtal om olika historiska epokers stilideal. De många porträtten erbjuder grund för diskussioner om skönhetsideal och genus.

Boka skolvisning

Pris:

  • Skolvisningar dagtid: 900 kr
  • Helgvisning: 2000 kr
  • Dramavisningar: 1400 kr

Gör en bokningsförfrågan » 

OBS! Bokningen är endast bemannad vardagar kl 8.30-11.30. Förfrågningar som inkommer under helgen behandlas så snart som möjligt nästkommande vardag.Vid förfrågan om visningar med kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 08-402 30 99, vardagar 8.30-11.30.

Besök på egen hand

Enskilda elever, liksom skolklasser, är välkomna att på egen hand se delar av Wilhelmina von Hallwyls samlingar och hem i paradvåningen. Läs gärna vår lärarhandledning inför ert besök.
För separata utställningar krävs biljett, men barn och ungdomar upp till 19 år har fri entré även där.

Anmäl ditt besök i förväg