Fotografi på färggrann målning av man i kostym
Rolf De Maré porträtterad av Nils Dardel, 1910-tal. Porträttet tillhör museets målerisamling. Foto: Dardel, Nils von, Hallwylska museet/SHM (PDM)

Visning

Under ytan vid sekelskiftet 1900 – Stockholm Pride 2024

Lördag 3 augusti 15.00 och söndag 4 augusti 15.00

Vid sekelskiftet 1900 rådde strikta normer kring kropp, nakenhet, kön och sexualitet. Den borgerliga kärnfamiljen var samhällsnorm och den grund som samhället ansågs vila på, och familjemedlemmarnas moraliska val vaktades noga.

Följ med på en visning om hur det då kunde vara att avvika från det förväntade, söka sin egen väg och finna sin sanna kärlek. Visningen är cirka 50 minuter.

 • Biljetten kostar 170 kronor och köps på Tickster.
 • Hamngatan 4, 111 47 Stockholm
 • Praktisk information inför ditt besök

  Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

  Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

  Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

  Planera ditt besök
 • Biljetter till guidade visningar går EJ att kombinera med Årskort eller andra rabatt/frikort till museet.

  Bra att veta inför ditt besök
 • lördag 3 augusti 15:00–16:00
 • söndag 4 augusti 15:00–16:00