Wilhelmina och sällskapsdamen Ida Uhse gymnastiserade i palatset.

På plats i museet

smARTa rörelser – för fysisk och mental balans

Tisdag 27 och torsdag 29 februari klockan 11-11.40

smARTa rörelser på Hallwylska museet – för fysisk och mental balans
Hjärngympa för vuxna med Stiftelsen Inuti

"Smarta rörelser” är en enkel rörelsemetodik som främjar inlärning, ökar kreativitet och koncentration, sänker stressnivån, samt förbättrar koordinationen och ökar självkänslan. 

Likt grevinnan Wilhelmina von Hallwyl tar vi oss upp till tavelgalleriet för att träna, bredvid hennes ursprungliga gymnastiksal. Vi ser fram emot härliga möten mellan rörelse, konst och människor.

 • Biljetterna kostar 170 kronor och köps på Tickster.
 • Hamngatan 4, 111 47 Stockholm
 • Praktisk information inför ditt besök
  Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

  Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

  Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

  Planera ditt besök
 • tisdag 27 februari 11:00–11:40
 • torsdag 29 februari 11:00–11:40