Porträtt på pianisten Filip Michalak och mezzosopran Lovisa Huledal

Konsert

Romanskonsert: Sjung hennes sånger!

Fredag 18 oktober klockan 18.00

En romanskonsert som berättar historien om Sveriges kvinnliga kompositörer från 1800-talets början fram till Alice Tegnérs dagar, samt de musikaliska och sociala banden till deras samtida kollegor ute i Europa. Gemensamt för dem alla var att deras musik var begränsad till att spelas i den privata sfären, i de salonger som blev så populära mot slutet av 1800-talet. Familjen Hallwyl utgjorde en viktig del av dessa salonger i Stockholm, så under denna kväll får du höra musiken i precis den miljö den skrevs för. Musik av Ridderstolpe, Mendelssohn Hensel, Schumann, Viardot, Netzel, Andrée, Munktell, Chaminade, Mahler, Tengér och Boulanger.

Lovisa Huledal, svensk mezzosopran aktuell på både Kungl. Operan och Folkoperan, sjunger och presenterar och den dansk-polske pianisten Filip Michalak, sitter vid flygeln.
"Sjung hennes sånger!" har framförts i Sverige och Danmark ett flertal gånger och fått ett mycket varmt gensvar hos såväl publik som kritiker. Nu framförs det äntligen för första gången i Stockholm. 

 • Biljetter köps på Billetto och kostar 395 kronor.
 • Hamngatan 4, 111 47 Stockholm
 • Praktisk information inför ditt besök:

  Programlängd: cirka 1 timme och 20 minuter.

  Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

  Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

  Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

  Planera ditt besök