Bild på Delphine Constantin-Reznik och Roman Reznik
Foto: D. Matvejev.

Konsert

Unikt gästspel på Hallwylska museet
med musik för harpa, fagott och piano

Söndag 10 november, klockan 18.00

Välkommen på en konsert där musiken spänner över fyra århundraden. Den visar på musikaliska karaktärsdrag från olika genrer och kulturer. Mozart och Beethoven spelas i alla konserthus och väcker alltid känslor och minnen. De mindre kända verken kommer också att beröra.

Medverkande:

Delphine Constantin-Reznik harpa

Roman Reznik fagott

Natalya Pasichnyk piano

Om musiken:

Agrell är en östgötsk barocktonsättare men har inte spelats särskilt mycket i nutid.

Pratté, född i Böhmen men från 17 års ålder bosatt på olika gårdar i Östergötland, har varit okänd i nästan 150 år. Under sin verksamma tid som virtuos harpist och kompositör för varierade besättningar var han mycket erkänd och uppskattad i hela Europa.

Berezovsky, samtida med Mozart, är mest känd för sin sakrala musik, och Lysenko, nationalromantiker under 1900-talet, är båda ukrainska konstnärer som vinner musikalisk terräng utanför hemlandet.

Mer om de medverkande:

Delphine Constantin-Reznik kommer från Paris och är sedan 2008 soloharpist i Norrköpings Symfoniorkester. Hon spelar ofta som gäst i de flesta skandinaviska orkestrar men efterfrågas även regelbundet internationellt både som solist och kammarmusiker. Delphine har tillsammans med maken Roman upptäckt Anton Edvard Pratté och genom konserter samt CD-inspelningar för bland annat BIS satt hans musik på världskartan. Musikrevyn i P2 gav CD-skivan med  Prattés musik högsta betyg av juryn. Hon har också varit konstnärlig ledare i två internationella musikfestivaler tillägnad Pratté i Norrköping, i regi av Pratté Society.

Roman Reznik, född i Ukraina, tillhör de främsta fagottisterna av hans generation. Han har varit i tretton år solo-fagottist vid Oslo Filharmonin och flera tonsättare har dedikerat honom solokonserter. På senare år har Roman ägnat sig åt dirigering, med bl.a. finska Maestron Jukka-Pekka Saraste som mentor, och redan lett en hel rad av ensembler i hela Europa. I Norrköping har han grundat kammarorkestern Camerata Ostrogothia, som främst består av SON-medlemmar, och framför gömda musikskatter bl.a. från Sverige och Ukraina.

Natalya Pasichnyk är en svensk-ukrainsk konsertpianist, som har framträtt som solist och kammarmusiker i stora delar av världen och  gjort många prisade inspelningar för Sveriges Radio, BBC med flera, samt skivbolag BIS och Naxos. Hon har listats två gånger av OPUS Magasinet som av de mest inflytelserika kulturpersonligheterna i Sverige. Hon är utbildad som pianist i både Ukraina, Polen och Sverige samt fil.dr. i artistisk forskning i Griegakademin, Norge. Natalya håller den glömda ukrainska musiken vid liv och har även grundat Ukrainska institutet i Stockholm 2014.

Arrangör: Pratté Society

Bild på Natalya Pasichnyk
Foto: Fredrick Franck.
  • Biljetten kostar 395 kronor och köps på Billetto.
  • Hamngatan 4, 111 47 Stockholm
  • Praktisk information inför ditt besök
    Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

    Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

    Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

    Planera ditt besök