Bild på tvättbalja, tvättbräde och skopa.
Foto: Jens Mohr, Tumba bruksmuseum/SHM.

Visning

Samtal: Från byk till tvättmaskin

Onsdag 28 augusti 2024

Vi djupdyker i tvätten hos stadens hushåll under det tidiga 1900-talet och tittar på om vi har något att lära av tvätterskor från förr.

Med Magdalena Fick, Skansens klädkammare och Maria Franzon, textilkonservator

Om du väljer att boka den digitala biljetten, sker evenemanget via programmet zoom. För att delta i det digitala evenemanget behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. För att ansluta till evenemanget följer du länken som skickas i bekräftelsen i din epost. Använder du en mobiltelefon kommer du behöva ladda ned appen ”zoom”.

 • Digital biljett: 100 kronor.
  Biljett på plats i museet: 170 kronor
 • Praktisk information inför ditt besök
  Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

  Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

  Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

  Planera ditt besök
 • Biljetter till guidade visningar går EJ att kombinera med Årskort eller andra rabatt/frikort till museet.