Porträtt på Katarina Wennstram

Digitalt och på plats

Författarsamtal: Katarina Wennstam

Onsdag 16 oktober klockan 17.30

Död mans kvinna är en ögonöppnande skildring av livet i Stockholm på tröskeln till det nya seklet där moderna vindar blåser in från kontinenten. I en tid där kvinnan är omyndig och i händerna på makar, läkare och manliga släktingar skildrar Katarina Wennstam en framväxande vänskap mellan fyra kvinnor ur olika samhällsklasser och deras önskan om en ljusare framtid.

 • Biljett på plats i museet: 170 kronor
  Digital biljett: 100 kronor

  Biljetter köps på Tickster.
 • Hamngatan 4, 111 47 Stockholm eller digitalt via Zoom.
  Om du väljer att boka den digitala biljetten, sker evenemanget via programmet Zoom. För att delta i det digitala evenemanget behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. För att ansluta till evenemanget följer du länken som skickas i bekräftelsen i din epost. Använder du en mobiltelefon kommer du behöva ladda ned appen ”Zoom”.
 • Bra att veta inför besöket
  Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

  Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

  Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

  Planera ditt besök
 • Biljetter till guidade visningar går inte att kombinera med Årskort eller andra rabatt/frikort till museet.