Porslinsdockor.

Visning

Fisken i skyn – Torsten Jurell berättar

Onsdag 24 april klockan 17.30

Visning med konstnären Torsten Jurell som berättar om sina egna verk ur utställningen Fisken i skyn som öppnar 19 april i Kinarummet på Hallwylska museet. Hans alster är gjorda i keramik och inspirerad av kinesisk mytologi.

Om konstnären Torsten Jurell

Torsten Jurell är baserad i Sverige och Kina och kan beskrivas som en multimediakonstnär som genom sin konst samlar vitt skilda uttryck. Sedan 2007 verksam i Kina där han hyr ateljé och ställer ut. Sedan 2011 verksam i "porslinstaden" Jingdezhen.

 • Biljetten kostar 170 kronor och köps på Tickster.
 • Hamngatan 4, 111 47 Stockholm
 • Praktisk information inför ditt besök
  Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

  Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

  Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

  Planera ditt besök
 • Biljetter till guidade visningar går EJ att kombinera med Årskort eller andra rabatt/frikort till museet.