Bild på uppstaplade böcker
Foto: Erik Lernestål, Hallwylska museet/SHM.

Visning

Dialogvisning: Koloniala spår i biblioteket

Onsdag 9 oktober 2024, kl. 17:30

Föremål, bilder och föreställningar från det sena 1800-talet visar hur en bild av afrikaner skapas som ekar än i våra dagar. I denna dialogvisning gör vi nedslag i några kända och okända romaner som behandlar bilden av ’den Andre’. Med Åsa Bharathi Larsson, konst- och mediehistoriker vid Södertörns högskola och Azmara Nigusse, intendent.

 • Biljetten kostar 170 kronor och köps på Tickster.
 • Hamngatan 4, 111 47 Stockholm
 • Praktisk information inför ditt besök
  Tillgänglighet: Museet saknar hiss Hallwylska museet har fem våningsplan. Eftersom det inte finns en hiss, måste du gå i trappor. Antalet trappsteg varierar, beroende på vart du vill komma i huset. En guidad tur i museet innebär det minst 103 trappsteg upp och ned.

  Garderob: För att undvika att stöta till föremål i museimiljön är det inte tillåtet att ta med väskor in i museet, eller bära sin jacka på armen. Det finns skåp på entréplan i museet, där du kan låsa in dina tillhörigheter. Inga mynt behövs. Mindre väskor går bra att ta med sig in.

  Barnvagn: Av utrymningsskäl är det inte tillåtet med barnvagnar i museet, närmsta plats att låsa fast barnvagnar är på Norrmalmstorg.

  Planera ditt besök
 • Biljetter till guidade visningar går inte att kombinera med Årskort eller andra rabatt/frikort till museet.