Inv. Nr: Gr.IV:X:Q.01.

Historien om Sverige – Hallwylska museet

Bli del av en historierörelse! Serien Historien om Sverige på Sveriges Television (SVT) tar med dig på en historieresa. Hallwylska museets miljöer och historia är en del av storsatsningen. Under våren kommer vi erbjuda program kopplat till serien.

SVT:s Historien om Sverige består av tio delar och bygger på rekonstruktioner av historiska skeenden och personer från istiden till våra dagar. Med noggrant valda inspelningsmiljöer gestaltas historien med målsättning att skapa nyfikenhet och intresse för vår gemensamma historia.

Hallwylska museet medverkar

I SVT:s serie Historien om Sverige kan du känna historiens vingslag när över 100 experter, inklusive museimyndigheten som Hallwylska museet ingår i, berättar om föremål som vittnar om samhällets utveckling. Flera av våra systermuseer medverkar i serien:

Statens Historiska museer har varit med och bidragit med innehåll och även som faktagranskare. Historiker och arkeologer från myndigheten finns också representerade i serien tillsammans med många viktiga och betydelsefulla föremål från museernas samlingar.

Om myndigheten

Premiär 5 november på SVT

Serien har premiär söndagen den 5 november och skådespelaren Simon J. Berger är seriens berättare. Det sista avsnittet sänds 11 februari 2024.

Se serien på SVT-play

Besök Hallwylska museet

Lämna stadens brus bakom dig och förflytta dig 100 år tillbaka i tiden. Stig in genom portarna till Hallwylska museet, mitt i centrala Stockholm.

Betjänt och husa.