Format: 2021-10-25
När du vill

Palatsvisning - On demand

Ta del av en förinspelad digital visning när du vill!

Följ med på en digital guidad tur av Hallwylska museet, där sekelskiftet 1900 står i fokus. Ta del av husets historia och samlingarna. Låt oss berätta om familjen von Hallwyl och tjänstefolket i huset.

Visningen är förinspelad och du har möjlighet att titta på den när du vill under hela sommaren fram till den 31/12 kl. 23:59.

Visningen sänds via programmet zoom on demand. För att ta del av visningen behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling och för att titta på visningen följer du länken som skickas med i bokningsbekräftelsen. Använder du en mobiltelefon kommer du behöva ladda ned appen ”zoom”.

Mejladressen som anges vid bokning är den adressen som bekräftelsen och länken kommer att skickas till.

Köp din biljett via Tickster

När du vill

Palatsvisning - On demand

Ta del av en förinspelad digital visning när du vill!

Köp din biljett via Tickster

Mer info Mindre info
fem personer som dansar i en sal på Hallwylska museet E
kl 18.00
295 kronor

Salong Hallwyl – Operapärlor och musikalhits

Välkommen på en afton med pärlor och hits ifrån operan och musikalens värld, allt ifrån Mozart till Andrew Lloyd Webber.

Vi börjar kvällen klockan 17.15 med mingel och vin. Vid klockan 18.00 börjar konserten.

Medverkande sångare

• John Kinell, baryton
• Ulrika Nilsson, sopran
• Emilia Feldt, sopran
• Magnus Hybbinette, tenor

Köp biljett
Pris: 295 kronor, ett glas vin är inkluderat i priset
Boka biljett genom att mejla salonghallwyl@gmail.com

kl 17.30
Vuxen: 90 kr (utan kombibiljett) Barn: kostnadsfritt

Stadsvandring - "Bekantskap sökes..."

Sekelskiftets växande städer erbjöd en möjlighet att vara anonym i folkvimlet, omgiven av främlingar. På de offentliga toaletternas väggar kunde män söka kontakt med andra män för förbjudna sexuella möten. Vi kan genom dokumenterat klotter spåra denna historia.

Följ med på en vandring i kvarteren runt Hallwylska palatset där vi berättar om dessa anonyma kontaktytor och hur de användes i en tid då samkönade relationer var olagliga.

Köp kombibiljett
Du kan lägga till en biljett till utställningen ”Bögar. Mötesplatser i en förbjuden tid” genom att välja kombibiljett. Du får då biljett till både stadsvandring och utställning till ett rabatterat pris. Bokar du kombibiljetten rekommenderar vi att du besöker utställningen före stadsvandringen.

Köp biljett på Tickster

kl 19.30
150kr

"Tror du på spöken? Nej, men jag är rädd för dem"

Under åren kring 1900 gick en våg av nyandlighet och mysticism genom de fina salongerna. Tillsammans med tidens närmast ofattbara vetenskapliga framsteg skapade det en värld där allt verkade vara möjligt.

Följ med på en kuslig vandring genom palatset denna höstkväll, då skuggestalter visar sig och viskningar hörs i mörkret.

kl 20.30
150kr

klockan 12.30
Pris:
70 kronor (barn) 150 kronor (vuxen)

Husan Anna på vift i framtiden

Välkommen att följa med på ett dramatiserat lekäventyr där du får träffa husan Anna som har rest till framtiden på uppdrag av Wilhelmina von Hallwyl. Blev huset ett museum enligt hennes önskemål?

Och hur är det att leva i framtiden? Hjälp Anna måla upp bilden av framtidens levnadssätt och upptäcka skillnader mellan då och nu.

Rekommenderad ålder från 6 år.

kl 13.30
Pris:
70kr (barn) 150kr (vuxen)

Rek. ålder från 6 år.

kl 14.30
Pris:
70kr (barn) 150kr (vuxen)

Husan Anna på vift i framtiden

Och hur är det att leva i framtiden? Hjälp Anna måla upp bilden av framtidens levnadssätt och upptäcka skillnader mellan då och nu.

Rek. ålder från 6 år.

kl 17.30