Sommar i palatset

Välkommen till Hallwylska museet i sommar! Vi har öppet under hela sommaren och erbjuder visningar både inomhus och utomhus. På grund av den rådande situationen med covid-19 behöver du förboka ditt besök även om du besöker oss på egen hand.

Förboka ditt besök

För att ditt besök ska vara smittsäkert tar vi endast emot få besökare åt gången. Alla besök behöver därför förbokas. Maxantalet personer i museet är 30 stycken.

Förboka entrébiljett på Tickster

Du kan besöka museet med en förbokad fri entrébiljett till paradvåningen samt förköpa separata biljetter om du vill gå på en guidad visning eller se aktuell utställning (90 kronor för vuxna).
Nedan hittar du information och länkar till de olika biljetterna.

Dagliga visningar i museet

Pris: 90 kr för vuxna, gratis för barn upp till 19 år

Varje dag mellan 21 april – 31 augusti 2021 när museet är öppet erbjuder vi visningar. Endast 6 besökare per visning. Biljetterna förköps på Tickster.

Förköp biljett

Köp biljett på Tickster
 

Palatsvisning – On demand

Följ med på en digital guidad tur av Hallwylska museet, där sekelskiftet 1900 står i fokus. Ta del av husets historia och samlingarna. Låt oss berätta om familjen von Hallwyl och tjänstefolket i huset.

Stadsvandringar

Kravaller och kafferep i kampen för demokrati

Följ med oss på en stadsvandring i spåren av kampen för demokrati på gatan, i salongerna och parlament. Hör hur arbetare och kvinnor organiserade sig och tog plats i staden för att kräva sin rösträtt och myndighet – från hungerkravaller till kafferep.

Vi avslutar vid Hallwylska museet och den som önskar fortsätta prata kamp och rösträtt efter stadsvandringen kan slå sig ned i solen hos restaurangen på museets innegård.

Läs mer och köp biljett

Bekantskap sökes

Sekelskiftets växande städer erbjöd en möjlighet att vara anonym i folkvimlet, omgiven av främlingar. På de offentliga toaletternas väggar kunde män söka kontakt med andra män för förbjudna sexuella möten. Vi kan genom dokumenterat klotter spåra denna historia.

Läs mer och köp biljett

Utställningar

Bögar. Mötesplatser i en förbjuden tid

Pris: 90 kr för vuxna. Under rådande restriktioner sker tidsbestämda insläpp med förköpta biljetter.

Utställningen Bögar. Mötesplatser i en förbjuden tid tar sin början i ett växande Stockholm vid sekelskiftet 1900 fram till 1944 då homosexuella handlingar avkriminaliserades i Sverige.

Förköp biljett

Köp utställningsbiljett på Tickster

Blomstrande konstnärskap

Bland Hallwylska museets samlingar finns unika verk från några av 1600-talets kvinnliga konstnärer från Holland. Två av dem är blomstermålarna Rachel Ruysch och Catharina Backer som nu uppmärksammas i en miniutställning om kvinnligt konstnärsskap i en blomstrande storhetstid. Samtidigt i paradvåningen visas installationen "Tusen och åter tusen pärlor" med blomstrande skulpturer av glaspärlor och metall.

Läs mer och besök utställningarna