Blomstrande konstnärskap

Bland Hallwylska museets samlingar finns unika verk från några av 1600-talets kvinnliga konstnärer från Holland. Två av dem är blomstermålarna Rachel Ruysch och Catharina Backer som nu uppmärksammas i en miniutställning om kvinnligt konstnärsskap i en blomstrande storhetstid. Samtidigt i paradvåningen visas installationen "Tusen och åter tusen pärlor" med blomstrande skulpturer av glaspärlor och metall.

Det blommar igen!

Utställningen visas: 6 maj – 22 augusti, 2021

Blomstrande kvinnligt konstnärskap

I miniutställningen Det blommar igen! uppmärksammas Rachel Ruysch och Catharina Backer i en fördjupande studie om en tidsanda där kvinnligt konstnärskap, samlande och vetenskaplig forskning blomstrade i en värld som blev alltmer globaliserad genom handel och sjöfart. Utställningen visar även verk av Ambrosius Bosschaert d.ä. och Pieter Faes ur Hallwylska museets samling.

Visas i paradvåningen

Miniutställningen visas på paradvåningen i ett rum som i vanliga fall visar Wilhelmina von Hallwyls vapensamling. Under de kommande vår- och sommarmånaderna lägger vi ned vapnen och låter rummet blomma upp.

Läs mer om utställningen

Producenter av utställningen:

Annika Williams och Ann-Cathrin Rothlind

Tusen och åter tusen pärlor

Installationen visas: 6 maj - 22 augusti, 2021

Amanda Danielsson visar ett verk av sina konstobjekt i form av blomstrande skulpturer av glaspärlor och metall på paradvåningen – ett hantverk som kräver tålamod, tid och många pärlor.

Verket ställs ut i samarbete med stiftelsen Inuti.

Läs mer om skulpturen

Det blomstrar i museibutiken

Välkommen in i butiken som är fylld med sidenblommor, vaser, servetter, väldoftande tvålar och mycket annat.

Besök butiken