Målat självporträtt på konstnären Carl Larsson.
Självporträtt av Carl Larsson 1853-1919. Olja. Foto: Mattias Blomgren, Göteborgs konstmuseum, Public Domain.

Föredrag

Art Nouveau och den svenska nationalromantiken

Onsdag 19 april klockan 17.30-18.30

Den internationella stilen Art Nouveau smälte i Sverige samman med den nationalromantiska rörelsen och dess betoning av den lokala historien, nordisk natur och folkkultur. I slutet av 1800-talet flyttade en hel generation konstnärer hem till Sverige efter år av utlandsvistelser för att söka det nationella. I hjärtat av Dalarna skapade Karin och Carl Larsson sitt hem Sundborn, som blivit en förebild för vad som uppfattats som typiskt svenskt. Men hur svenskt är egentligen Sundborn? Föredraget "Våra rötter är i de djupa skogarna – Art Nouveau och den svenska nationalromantiken" hålls av Per Dahlström, Före detta Intendent, Göteborgs konstmuseum.

  • Biljett köps på Tickster. Vuxen (biljett på plats i museet): 150 kronor. Vuxen (digitalt föredrag, ej på plats i museet): 100 kronor
  • Om du väljer att boka den digitala biljetten, sker evenemanget via programmet zoom. För att delta i det digitala evenemanget behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. För att ansluta till evenemanget följer du länken som skickas i bekräftelsen i din epost. Använder du en mobiltelefon kommer du behöva ladda ned appen ”zoom”.