närbild på person som spelar fiol

Musik på Hallwylska

Hösten 2019

Sommarminnen

Datum: 3 september, kl. 19
Biljett: 250 kronor

Välkommen på en sensommarkonsert där folkmusiken möter den klassiska kvartetten. Rosa kvartetten kombinerar den klassiska stråkkvartettens atmosfär med nya och innovativa idéer. Denna kväll bjuder de på musik av den kvinnliga pionjären Elfrida Andrée och skandinavisk folkmusik ur ”Wood Works” arr. the Danish String Quartet. Efter konserten serveras förfriskningar i palatsköket.

Köp biljett och läs mer 

Salong Hallwyl

Datum: 10 september kl. 17, 8 oktober kl. 17, 3 december kl. 17, 5 december kl. 17.
Biljett: 295 kronor

Salong Hallwyl ger opera, musical och operett i varierade arrangemang under hösten. Kvällen inleds med förfriskningar i palatsköket.

Medverkande:

  • Ackompanjerade av pianist på museets flygel (och ibland någon mer instrumentalist)
  • Ulrika Nilsson, sopran
  • Emilia Feldt, sopran
  • Kaj Hagstrand, tenor
  • Magnus Hybbinette, tenor
  • Richard Hamrin, baryton

Bokning:

Boka biljett genom att mejla salonghallwyl@gmail.com
 

Lucia Negro bjuder på Brahms

Datum: 1 oktober klockan 18.30
Biljett: 250 kronor

Välkommen till en afton som genljuder av det sena 1800-talets klangideal och tonbild i ett program särskilt sammansatt för stora salongens praktflygel. Flygeln är en av två praktflyglar som beställts från Steinway vid samma tid: en för Buckingham Palace – en för Hallwylska palatset. Lucia Negro bjuder på Brahms – så som musiken var menad att klinga.

”När jag hade förmånen att återinviga flygeln efter en stor renovering (den 12 mars 1991) konstaterade jag att flygelns klang väl överensstämde med klangidealen från 1800-talets slut. Lucia Negro: Därför väljer jag att presentera ett program med musik från den tiden som passar som "hand i handske" med flygelns klangiga resurser.”

Köp din biljett på Tickster

Musikscenens kvinnliga pionjärer

Datum: 3 oktober, 19.00
Biljett: 200 kronor

Musikhistorikern Eva Öhrström berättar om den musikaliska salongen med klingande musikexempel. Det blir romantiskt och smäktande kammarmusik av Elfrida André, Amanda Maier Röntgen, Laura Netzel och Helena Munktell - kvinnliga tonsättare och orkesterledare som verkade i spännvidden mellan det privata och det offentliga rummet i en tid då musicerandet professionaliserades och konsertväsendet växte fram.

Medverkande:

  • Eva Öhrström, professor emerita
  • Stefan Lindgren, Piano
  • Viktoria Stjerna, violin
  • Christin Högnabba, sopran

I samarbete med den ideella föreningen KVAST

Köp din biljett på Tickster