Kommande utställning: Plateaux – Bordets primadonnor

1.2 – 3.3 2019

Charlotte Birnbaum skapar konstverk som placeras mitt på bordet!

Hennes platåer är en hyllning till svunna tiders gastronomiska äventyr och till alla de kockar och konstnärer som såg bordet som en scen för extravaganta föreställningar för alla sinnen.

Till utställningen på Hallwylska museet utkommer en rikt illustrerad katalog med texter av Charlotte Birnbaum och författaren Aris Fioretos. Fotografierna är skapade av Dawid. Katalogen ges ut av konstförlaget Walther König i Köln.

”Jag skriver om mötet mellan mat och konst. Samtidigt har jag alltid varit intresserad av att samla på vackra, udda föremål. På sätt och vis är dessa platåer resultatet av mina gastronomiska studier. De är en hyllning till gamla tiders sockerbagare och till hela den överdådiga bordskultur som idag till stora delar fallit i glömska”, säger Charlotte Birnbaum.

Den 13 februari kl 17.30 visar Charlotte Birnbaum sin utställning och berättar om ”bordets teater” och dess skiftande uttryck och material. För biljetter se kalendariet