Hyr lokal

Letar du efter en stämningsfull plats för kundträffar, möten, vigsel eller andra evenemang? Hallwylska museet, ett privatpalats från sekelskiftet 1900 i hjärtat av Stockholm, har lokaler som passar såväl små sällskap som stora sammankomster. 

Olika aktiviteter kan bokas i samband med uthyrning, till exempel guidade visningar på olika teman, musikunderhållning och frågesporten Klurigt & finurligt. För mer information om vårt utbud av visningar läs här.

Observera att vi inte hyr ut våra lokaler under museets ordinarie öppettider.

Vi erbjuder exklusiva uthyrningar av:

Palatsköket
Köket hallwylska museet stockholm hamngatan 4

Ge en historisk inramning till din måltid. I Hallwylska museets kök finns möjlighet att äta middag. Passar för sittande sällskap upp till 25 sittande personer eller upp till 45 stående personer.

Köket var husets hjärta och här arbetade mamsell Klaesson tillsammans med husorna. Inredningen moderniserades efter de senaste rönen år 1910 och ansågs som ett under av modernitet på sin tid. Kaklade ytor, snickerier av ek, kranar med rinnande vatten och två rejäla vedspisar. På hyllorna syns vackra kärl och kastruller. 

Pris: 10 000 kr för en kväll

  • Angivet pris gäller enbart lokalen om inget annat anges.
  • Väktarkostnad tillkommer med 695 kr/timme.
  • Förtäring kan endast bokas via krögare, kontakta bokningen för mer information. 

Vinkällaren

Håll en vinprovning i en autentisk vinkällare.

Pris: från 5000 kr

Tavelgalleriet 

Tavelgalleriet hallwylska museet stockholm

Ett stort, ljust och vackert rum högst upp i palatset. Passar utmärkt för möten med cirka 30 deltagare. Ni sitter omgivna av mästerliga konstskatter från 1500- och 1600-talet. De detaljrika takmålningarna i grönt och guld ger en tredimensionell illusion och stora fönster släpper in ljus ovanifrån.

Obeservera: Tavelgalleriet är en känslig museimiljö och därför är förtäring ej möjlig i lokalen. Det kan istället erbjudas i Palatsköket i samband mer ert evenemang.

Pris: 7 500 kr

  • Angivet pris gäller enbart lokalen om inget annat anges.
  • Väktarkostnad tillkommer med 695 kr/timme

Stora salongen

Stora salongen hallwylska museet museum stockholm hamngatan 4

Om du vill hålla en föreläsning eller ordna ett evenemang med högst 65 deltagare ger Stora salongen en storslagen inramning. Inredningen är till större delen förgylld och rummets väggar pryds av praktfulla vävda tapeter. Förr, liksom idag, används rummet för musiksalonger och konserter på den överdådiga flygeln från Steinway and Sons.

Obeservera: Stora salongen är en känslig museimiljö och därför är förtäring ej tillåten. Det kan istället erbjudas i Palatsköket i samband mer ert evenemang.

Pris: 8 000 kr

  • Angivet pris gäller enbart lokalen om inget annat anges.
  • Väktarkostnad tillkommer med 695 kr/timme

Övrig info

Vi hjälper dig att anordna ett personligt evenemang enligt dina önskemål!

Vi förbehåller oss rätten att neka eller avboka evenemang i myndighetens lokaler som strider mot myndighetens uppdrag och värdegrund. Läs mer i myndighetens uthyrningspolicy (pdf)